Nyelvtanulási Diákhitel

Nyelvtanulási Diákhitel

A Nyelvtanulási Diákhitel célja, hogy a diploma megszerzése érdekében kedvező anyagi forrást biztosítson a nyelvvizsga teljesítéséhez szükséges nyelvtanuláshoz.

Ki veheti fel?

Az lehet igénylő, aki még nem rendelkezik a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgával vagy nyelvvizsgákkal, függetlenül attól, hogy hallgatói jogviszonya aktív vagy passzív. Fontos, hogy akkor is élhet a lehetőséggel, ha tanulmányait már befejezte, azonban nyelvvizsga hiányában a diplomát még nem kapta kézhez.

Milyen nyelvek tanulására kérhető?

Bármely nyelv tanulására felvehető, amelyből a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvvizsga teljesíthető.

Mekkora összeg vehető fel?

A legkisebb felvehető összeg 100 ezer Ft, ezen felül 50 ezer forintonként emelkedve legfeljebb 500 ezer Ft lehet a megigényelt hitel.

Mennyi a kamat?

Az idegennyelvek többségénél (például az angol, német, francia, spanyol, de teljes lista található a www.diakhitel.hu oldalán) sikeres nyelvvizsga letételét követően a hitel kamata 0%. Ezt megelőzően a kamat mértéke megegyezik a Diákhitel1 kamatával (jelenleg 1,99%).

Hogyan lehet igényelni?

www.diakhitel.hu oldal fejlécében elérhető egy NYELVTANULÁSI DIÁKHITEL IGÉNYLÉS gomb, erre kattintva szükséges kitölteni a Hiteligénylési adatlapot, majd azt kinyomtatni. Ezt követően az igénylőnek be kell szereznie egy hallgatói jogviszony igazolást az érintett felsőoktatási intézménytől. A kitöltött adatlap és a jogviszony igazolás személyesen adható le egyes Diákhitel partner intézményben (például a felsőoktatási intézményekben) vagy a Diákhitel Ügyfélszolgálaton. Ezután a Diákhitel Központ Zrt. a beérkezett dokumentumokat feldolgozza, majd folyósítja az igénylő számára a Nyelvtanulási Diákhitelt.

Hogyan lehet törleszteni?

A futamidőt az igénylésnél kell megválasztani; ez legalább 1, de legfeljebb 5 év lehet. További segítség, hogy az ügyfélnek a Nyelvtanulási Diákhitel felvételét követő első évben még nincs törlesztési kötelezettsége.

További információ a www.diakhitel.hu  weboldalon található.