Elsőéves kollégiumi jelentkezés 2020/2021

Frissítés - 2020.08.26. 20:30

Kedves Hallgatók!

Besorolási döntésekről szóló e-mailek kiküldésre kerültek a tanulmányi rendszerben megadott e-mail címetekre.

Amennyiben a levélszemetek között sem találjátok, neptun kódotokkal együtt írjatok egy e-mailt a kollegiumok.ehok@pte.hu címre.

Rajczi Rudolf Gábor
elnök
Központi Kollégiumi Bizottság


 

Kedves Gólya Hallgatónk!

Sikeres felvételedet követően számos elintézendő ügy vár Rád, amelyek szükségesek ahhoz, hogy megkezdhesd egyetemi tanulmányaidat. Ezek közül az egyik, ha nem a legfontosabb a biztos lakhatásod, ezért egy gyors összefoglalót szeretnénk adni a legfontosabb határidőkről és feladatokról.

2020. Július 31., péntek– Megjelenik a kollégiumi pályázati felhívás

Hivatalosan a kollégiumi pályázati felhívással együtt kezdődik meg a kollégiumi eljárás. Azonban addig is lehetőséged van rá, hogy a gyakran ismételt kérdéseket áttanulmányozd.

Bár a jelentkezést elektronikusan, a Neptun tanulmányi rendszeren keresztül kell majd elindítanod, a szociális részpontszámhoz számos dokumentum beszerzése szükséges, melyet érdemes már most megkezdened.

A kollégiumi pályázati felhívás megjelenését követően, az abban foglalt időpontban kezdheted meg a kérvény kitöltését a Neptun felületen. Ezt követően augusztus 14. délután 16 óráig kell eljuttatnod hozzánk az aláírt pályázati űrlapot és mellékleteit, ezért arra kérünk, hogy a honlapra elhelyezett szociális űrlap minta, valamint kitöltési útmutató alapján kezdd el már most beszerezni a dokumentumokat, ne várj a Neptun kódodra!

2020. Augusztus 7., péntek– Megérkeznek a Neptun kódok postán

Várhatóan augusztus 7-ig mindenkihez eljutnak a Neptun kódok, és kezdetét veheti a tényleges jelentkezés.

Szerencsédre, ha minden dokumentum a birtokodban van már, amit papír alapon be kell szerezni, akkor pár perc alatt kitöltheted a kérvényt. Fontos, hogy a kérvény leadását véglegesítened kell a Neptun rendszerben, majd pedig kinyomtatni és aláírni a megfelelő helyen, különben a pályázat érvénytelen! 

Ajánljuk, hogy minden kollégiumot jelölj meg, mert ebben az esetben, ha az egyik kollégiumba nem férsz be, akkor a Te általad meghatározott sorrendben keresünk számodra másik kolit!

Összeállítottunk egy rövid útmutatót, hogy pontosan hol és hogyan tudod a Neptunon keresztül kitölteni a kérvényedet.

Amennyiben az útmutatón kívül további segítségre van szükséged, azt az EHÖK-től kérhetsz:

2020. Augusztus 14., péntek– Zárul az elektronikus jelentkezés

Az elektronikus jelentkezésedet augusztus 14-én, 12 óra 00 percig adhatod le.

Ezt követően a Neptun rendszer lezár, új jelentkezés benyújtására nincs lehetőség.

2020. Augusztus 14., péntek– Beérkezési határidő - 16 óra

Ez az utolsó nap, amikorra legkésőbb be kell érkeznie a kérelmednek, így arra kérünk, hogy amennyiben a postai feladást választod, mindenképpen tértivevénnyel, valamint elsőbbségivel tedd ezt meg legkésőbb a szerdai nap folyamán, hogy biztos beérkezzen a pályázatod! A boritékra ne felejtsd el ráírni, hogy „Kollégiumi pályázat”!

Személyes leadásra 2020. augusztus 12-14-e között lesz lehetőségetek. A nyitvatartási rendet itt találjátok.

Postázási cím
PTE EHÖK
7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4.


Kapcsolat 

Telefonon kizárólag általános tájékoztatást tudunk adni, egyedi kérdés esetén kérünk benneteket, e-mailben keressetek minket!

Központi telefonszám
(általános kérdések a benyújtással kapcsolatban)
+36 72 501 500 (18562)
kollegiumok.ehok@pte.hu

Kollégiumi Infovonal
(férőhelyekkel kapcsolatos információ)
+36 72 501 500 (12014)
kollegiumok.ehok@pte.hu 

 Szociális Infovonal
(szociális űrlappal kapcsolatos információ)
+36 72 501 500 (18561) / +36 30 633 2548
palyazatok.ehok@pte.hu

 

Agócs Hanna

Agócs Hanna

Központi Kollégiumi Bizottság elnökhelyettese

Varga Nikolett

Varga Nikolett

Központi Kollégiumi Bizottság titkára

Járfás Luca

Járfás Luca

Pályázati és Esélyegyenlőségi Bizottság elnökhelyettese

Petrovits Roberto Péter

Szociális űrlappal kapcsolatos kérdések

 

Fontos dokumentumok:

 


 

  Pécsi kollégiumaink

A jelentkezés során a tanulmányi rendszerben megadhatsz egy prioritás sorrendet, hogy mely kollégiumokba szeretnél leginkább kerülni.


Fontos, hogy amennyiben pécsi kollégiumba szeretnél kerülni, valamennyi itt található kollégiumot jelöld meg!

 

Boszorkány úti Kollégium

 

A kollégiumot 2008-ban teljesen felújították így XXI. századi körülmények között tölthetik a hallgatók egyetemi éveiket. A kollégiumban blokkos rendszer került kialakításra. Blokkonként 4 fő (szobánkét 2-2) részére van közös vizesblokk (fürdő/WC). Szintenként két közös használatú konyha áll a hallgatók rendelkezésére. Az épületben kettő akadálymentesített szoba is rendelkezésre áll. A kollégium tömegközlekedéssel kiválóan megközelíthető. A MIK a kollégiumi épület közvetlen szomszédságában, a TTK-BTK is kényelmes távolságban található.  

Kollégiumi díj:
Állami ösztöndíjas hallgatók részére: 13 980 Ft / hó
Önköltséges hallgatók részére: 16 500 Ft / hó

 

Szalay László Kollégium

 

A kollégium a Tudásközpont és Kodály Központ között található. 2010-ben egy teljes felújítás után adták át újra a hallgatók részére. Blokkos rendszer kialakításával 2x3 fős apartmanokat hoztak létre. Blokkonként étkező, konyha, fürdő és WC áll az itt lakó 6 hallgató rendelkezésére. Az épületben egy akadálymentesített szoba is rendelkezésre áll. A kollégium tömegközlekedéssel kiválóan megközelíthető. A jogi és közgazdaságtudományi kar, valamint a Művészeti kar és a BTK két szakja (kommunikáció, szociológia) is pár perc sétára van a kollégiumtól.

Kollégiumi díj:
Állami ösztöndíjas hallgatók részére: 9 320 Ft / hó
Önköltséges hallgatók részére: 18 000 Ft / hó

 

 

Szántó Kollégium

 

Az épületet 2011-ben teljesen felújították. A kollégiumban XXI. századi körülmények között tölthetik az egyetemisták a mindennapjaikat. Blokkos rendszer kialakításával 2x2 fős apartmanokat hoztak létre. Blokkonként konyha, fürdő és WC áll az itt lakó 4 hallgató rendelkezésére. Buszmegállók a kollégium közelében, így az ETK, ÁOK és a TTK-BTK is tömegközlekedéssel, valamint gyalogosan is pár perc alatt elérhető. Az épületben kettő akadálymentesített szoba is rendelkezésre áll.

Kollégiumi díj:

Állami ösztöndíjas hallgatók részére: 17 475 Ft / hó
Önköltséges hallgatók részére: 18 000 Ft / hó

 

 

Jakabhegyi Kollégium

 

A kollégiumot 2011 őszén adták át teljes felújítást követően. A hallgatók blokkos rendszerben kerülnek elhelyezésre. Blokkonként 2 szoba (3-3 fő), WC, fürdő, konyha és étkező áll az itt lakó hallgatók rendelkezésére apartmanonként. Az épületben két akadálymentesített szoba is rendelkezésre áll. Az ÁOK, TTK-BTK pár perc sétával elérhető. A kollégium tömegközlekedéssel kiválóan megközelíthető.

Kollégiumi díj:

Állami ösztöndíjas hallgatók részére: 9 320 Ft  / hó (3 ágyas szoba)
Önköltséges hallgatók részére: 18 000 Ft / hó

 

 

Laterum Kollégium

 

Az épület 2002 óta üzemel kollégiumonként. A hallgatók 2020 szeptemberétől három ágyas szobákba kerülnek elhelyezésre, szobánként vizesblokk található. Szintenként egy-egy közös használatú konyha is a hallgatók rendelkezésére áll.

A kollégium közeléből tömegközlekedéssel az egyetem valamennyi kara könnyen megközelíthető.

Kollégiumi díj:

Állami ösztöndíjas hallgatók részére: 9 320 Ft  / hó
Önköltséges hallgatók részére: 12 000 Ft / hó

 Vidéki kollégiumok

 

KPVK Szekszárdi Kollégium

 

A hallgatók elhelyezése a nyolc szintes épületben három ágyas szobákban történik. Szintenként közös használatú konyha, valamint vizesblokk található.

A közös használatú vizesblokkok 2017/2018 tanévben teljes felújításon esnek át.

Kollégiumi díj:

Állami ösztöndíjas hallgatók részére: 9 320 Ft  / hó
Önköltséges hallgatók részére: 12 000 Ft / hó

ETK Vidéki Kollégiumok

Az ETK a pécsi képzési hely mellett Szombathelyen, Kaposváron, és Zalaegerszegen is rendelkezik kollégiummal. A kollégiumi díj az állami ösztöndíjas hallgatók részére 9 320 Ft, az önköltséges hallgatók részére 12 000 Ft / hó.

További információ a vidéki kollégiumokról >>