HÍRFOLYAM
EHÖKKérdőív- SIEN Alapítvány
2014-05-26
A SIEN Alapítvány olyan fiatalokat keres, akik úgy érzik, hogy ma Magyarországot egy nem kiteljesedett demokrácia (incomplete democracy), az élet minden dimenzióját, napi valóságát apatikusan, letargikusan átszövő társadalom jellemzi, melyből hiányzik a deliberatív viselkedés kultúrája. Hiánycikk a vitakultúra!
EHÖKEzüstérmes és különdíjas a PTE Pollroth csapata a Pneumobil versenyen!
2014-05-26
Öt ország 43 csapata vett részt a VII. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen, a sűrített levegővel hajtott járművek hagyományos egri seregszemléjén, ahol a Pécsi Tudományegyetem csapata elnyerte az „Autopro” különdíjat, valamint egy ezüstérmet is „bezsebelt”! Érdekesség, hogy a távolsági kategóriában mindössze 62 méterrel maradt le a PTE csapata a győztestől (több mint 7 kilométeres távolságnál…)!
EHÖKPengés pécsi egyetemisták
2014-05-22
Fölényes győzelmet arattak a PTE-PEAC vívói: a pécsi szakosztály a kuratóriumi és a közönségszavazáson egyaránt az élen végzett, így magabiztosan nyerte el áprilisi teljesítménye alapján „A hónap műhelye” díjat és az azzal járó 500 ezer forintos Decathlon-sportszervásárlási utalványt. Ráadásul a pécsi egyetemi klubé lett a sportáruházlánc által első alkalommal felajánlott 100 ezer forintos utalvány is, amely a közönségvoksolás győztesét illeti.
IGYKPTE IGYK elnök és alelnök választás
2014-05-20
A PTE IGYK Választási Bizottsága 2014. május 15. napján 16 óra 10 perces kezdettel megtartott ülésén összesítette a szavazatokat, miszerint Szentgyörgyvári Tamás (elnök) és Kuritár Zoltán (alelnök) párosa a 2013/2014 évi Hallgatói Önkormányzat Tisztújító Választásán kellő mennyiségű, érvényes, támogató szavazat érkezett.
EHÖKA pécsi orvos- és bölcsészkar lapja is a legjobbak között!
2014-05-20
A DUE Médiahálózat 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján 8 kategóriában 64 díj talált gazdára május 16-án a budapesti Millenáris Parkban. A Pécsi Tudományegyetem kari kiadványai taroltak, ugyanis „Az év diáklapja” kitüntető titulust a felsőoktatás kategóriában a PTE Általános Orvostudományi Kar lapja, a Confabula nyerte el, és ugyanebben a kategóriában a harmadik helyet szerezte meg a PTE Bölcsészettudományi Kar lapja, a Pécsi Bölcsész.