HÍRFOLYAM
EHÖKDunai Regatta – Szurkolj élőben a PTE csapatának!
2014-04-17
Az Antall József Tudásközpont szervezésében második alkalommal kerül sor a Dunai Regattára, mely immár 11 egyetemi evezős és sárkányhajós csapat nemzetközi versenye. A résztvevők május elsején, a Duna leglátványosabb fővárosi szakaszán, izgalmas programokkal kiegészülve mérik össze erejüket, teljesítményüket pedig értékes nyereményekkel honorálják.
EHÖKPTE Botanikus Kert nyitvatartása
2014-04-15
A Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertje a tavaszi szünetre való tekintettel meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat: április 17-én csütörtökön, és 18-án pénteken 7-17 óráig tart nyitva! Sok mediterrán és trópusi dézsás növény az üvegházakból kiköltözött a szabadba. Egyre több növény virágzik, teremnek a citrusok, a kávécserjék, és még sok érdekes növény. A kaktuszok virágzása is elkezdődött.
EHÖKÖsztöndíjak Németországi tanulmányokra és kutatásra
2014-04-10
A KAAD, a németországi katolikus ösztöndíjszervezet 50 év óta adományoz ösztöndíjakat tanulmányokra és kutatásokra 120 országban eddig több mint 8000 személynek. Ma már egy világot átölelő partnerhálózat áll a jelentkezők és ösztöndíjasok rendelkezésére.
EHÖKMegújult az egyetemi portálrendszer!
2014-04-03
Hat esztendő telt el az I-Shark portálrendszer üzembe helyezése óta. Nagy lépés volt ez egyetemünk akkori viszonyai között, a frissen elkészült oldalt a megtisztelő „Év Campus honlapja” címmel tüntette ki még ugyanebben az évben az Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület. A mi „cápánk” nyugdíjazása előtt már egyre nehézkesebben lavírozott a folyamatosan változó környezetben…
BTK10 éves a PécsiBölcsész
2014-03-27
Tíz éves a PTE BTK kari lapja, a PécsiBölcsész, amely azon kívül, hogy 2004 óta folyamatosan beszámol a bölcsészkar és az egész egyetem ügyeiről, több helyi vagy országos médiumban dolgozó újságíró karrierjét alapozta meg. A szerkesztőség neves vendégeket felvonultató szakmai konferenciával és borítókiállítással ünnepli a jubileumot március 31-én és április elsején.