HÍRFOLYAM
EHÖKFuss a magyar tannyelvű iskolákért!
2014-04-17
Nyelvében él a nemzet – tartja a mondás. Ezért 2014. április 27-én délelőtt 10:00-kor kerül sor először, hagyományteremtő szándékkal a Fuss a magyar tannyelvű iskolákért! programra a Rákóczi Szövetség Pécsi Tudományegyetemen működő csoportjának szervezésében, melynek célja a részt vevő sokaság által a média és természetesen a város figyelmének felhívása a határon túli magyar iskolák helyzetére, az anyanyelv megőrzésének fontosságára. A futás a Kossuth térről indul, ahonnan a futók tesznek egy két és fél kilométeres kört a belvárosban s a végén ugyan ide térnek vissza. A rendezvény fővédnöki tisztségét Buzánszky Jenő és Grosics Gyula, az aranycsapat legendás játékosai vállalták magukra, akik közül a futást követően Buzánszky Jenő egy kötetlen beszélgetés keretében fog beszélni az Aranycsapat legsikeresebb időszakáról és a nemzet motiváló szerepéről az elért eredmények hátterében.
TTKKirándulás az Olasz Alpokba
2014-04-17
A TTK hallgatói önkormányzata buszos kirándulást szervez 2014. április 23-26 között között az Olasz Alpokba! Jelentkezni a TTK HÖK irodán (7624 Pécs, Ifjúság útja 6. A/324), illetve telefonon a Mátyás Mónikánál (06-30/520-55-47) lehet.
EHÖKDunai Regatta – Szurkolj élőben a PTE csapatának!
2014-04-17
Az Antall József Tudásközpont szervezésében második alkalommal kerül sor a Dunai Regattára, mely immár 11 egyetemi evezős és sárkányhajós csapat nemzetközi versenye. A résztvevők május elsején, a Duna leglátványosabb fővárosi szakaszán, izgalmas programokkal kiegészülve mérik össze erejüket, teljesítményüket pedig értékes nyereményekkel honorálják.
EHÖKPTE Botanikus Kert nyitvatartása
2014-04-15
A Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertje a tavaszi szünetre való tekintettel meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat: április 17-én csütörtökön, és 18-án pénteken 7-17 óráig tart nyitva! Sok mediterrán és trópusi dézsás növény az üvegházakból kiköltözött a szabadba. Egyre több növény virágzik, teremnek a citrusok, a kávécserjék, és még sok érdekes növény. A kaktuszok virágzása is elkezdődött.
EHÖKÖsztöndíjak Németországi tanulmányokra és kutatásra
2014-04-10
A KAAD, a németországi katolikus ösztöndíjszervezet 50 év óta adományoz ösztöndíjakat tanulmányokra és kutatásokra 120 országban eddig több mint 8000 személynek. Ma már egy világot átölelő partnerhálózat áll a jelentkezők és ösztöndíjasok rendelkezésére.