HÍRFOLYAM
EHÖKPÓTFELVÉTELI 2014.
2014-08-05
Nem kell bánkódni, ha nem sikerült a felvételi! Augusztus 12-ig még van lehetőség a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzésekre jelentkezni!
EHÖKTovábbra is a nemzetközi felsőoktatás elitjében szerepel a PTE!
2014-07-17
Nyilvánosságra hozta legújabb, 2014-es egyetemi rangsorát a Center for World University Rankings (CWUR). A világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listán a Pécsi Tudományegyetem is helyet követelt magának. A 862. hely azt jelenti, hogy a PTE továbbra is a világ nemzetközi felsőoktatás top 4%-hoz tartozik!
BTK Nemzetközi elismerés László Jánosnak, a PTE professzorának!
2014-07-15
Nagy örömmel értesítjük hallgatóinkat, hogy Prof. László János, a Pszichológia Intézet egyetemi tanára Jean Paul Codol-díjatvehetett át 2014-ben az európai szociálpszichológia fejlődését szolgáló tevékenységéért.
EHÖKJubileumi levél a hallgatóknak!
2014-07-14
A középkori egyetemalapítások markánsan kiemelkedő hulláma jelent meg az 1348-1367 közötti időszakban Közép-Európa erős, felvilágosult, késő-feudális országaiban: Prága, Krakkó, Bécs és Pécs járt elöl a világi felsőoktatás megteremtésében. V. Orbán pápa 1367. szeptember 1-jén kelt oklevelében engedélyezte Nagy Lajos magyar királynak a pécsi egyetem megalapítását. A püspöki székhelyen felállított felsőfokú oktatási intézmény (studium generale) három fakultással kezdte meg működését, és a viszonylag rövid fennállása dacára egy új korszak kezdetét jelentette a magyar művelősében és oktatásban.
EHÖKPTE = jó hírnév, magas színvonal, Pécs
2014-07-08
Közel hétszáz, felsőoktatási tanulmányok előtt álló, nagyrészt középiskolás tanuló körében végzett átfogó kutatást a Pécsi Tudományegyetem. A válaszadókat középiskolai beiskolázási tájékoztatók alkalmával, az EDUCATIO felsőoktatási kiállításon, központi és kari felvételi tájékoztatókon, továbbá az egyetem felvételizőknek szóló honlapján szólították meg. A kér-dőívet kitöltők közel harmada 2015-ben vagy később fog érettségizni, így a kutatás a jövőbe is mutat, nem csak a jelenre vetíthető ki.