EHÖK HÍR
EHÖK Decemberi koncertzivatar Pécsen

Decemberi koncertzivatar Pécsen

2017-12-07

Vizsgaidőszak ide vagy oda, a Pécsi Est nem kímél minket, ugyanis remek zenekarok tömkelegét hívta meg a hétvégék napjaira. Így egy egész hónapon át tombolhatunk azokra a koncertekre, amelyek a nyári fesztiválokon 3-4 napra vannak besűrítve.

Hétköznapjaink stresszeit – mint például melyik napot hogyan éljük túl a rohamosan közeledő vizsgákra készülve, miközben próbáltuk megtalálni a tökéletes balance-t a tanulás-social life–alvás-sorozatnézés kombó között – ezeken a koncerteken kellőképpen lerázhatjuk magunkról.

Ha megünnepelnéd az éppen sikeresen letett vizsgáidat, erőt gyűjtenél a következőkre, vagy megfeledkeznél arról, ami nem sikerült…vagy egyszerűen csak szereted ezeket a zenekarokat, vagy UFO vagy és van időd hétvégén kikapcsolódni, a következőket ajánlom a figyelmedbe:

Ma startol ír kocsma – punk zenéjükkel Paddy And The Rats, holnap, szombaton a Supernemek jönnek le hozzánk egy kiadósat zúzni, hogy rossz cipőben táncolhassunk egész este. Csak nehogy Rendőrsztori legyen a koncertek végére, mert vendégeik a nagyszerű Amberjack és a dögös – mocskos ugyanakkor őszinte rock&rollt játszó, pécsi zenekar, a Junkie Jack Flash. 

Egy hét szünet után, pénteken a Konyha zenekar melegíti a színpadot a 60-as, 70-es évek zenei világát a kortársirányzatokkal remekül ötvöző Ivan & The Parazolnak, akik, a szíveket forrósítják fel, ha megnyitjuk őket...

December 16-án az energiabomba Bohemian Betyars gondoskodik az örömzenéről és a hangulatról, hogy mindenkit megtáncoltassanak az Est falain belül, vendégük Nemes „Kölyök” Gábor.

December 23-án, Szenteste előtt a Dinamit Rudán Joeval robbant az Estbe; karácsony után, 28-án pedig a 90-es évek dallamrocker sikercsapata, az újra összeállt Sing Sing koncertezik.

December 30-án hagyományt őrzünk Pécs egyik ikonikus, legszerethetőbb zenekarával - a 30Y-al együtt zárjuk az évet. A zenekart nem kell bemutatni: energikusan, őszintén, kedvesen – és Unicummal -  teremtik meg a hangulatot az ünneplőbe öltözött szíveknek.  Már csak azért is érdemes ellátogatni a koncertre, mert Beck Zolitól tuti tanulsz valamit még a koncert alatt is; ha mást nem, akkor azt, hogy hogyan lehet nagyszerűen használni egy két tudományos szót egy rock koncerten – amiket másnap belefűzhetsz a beadandódba.

A zúzda koncertek mellett, ha más is érdekelne, mindenképp látogass el a Nappaliba, mert ott aztán tényleg 2-3 naponta van valami kivételes, különleges, rendhagyó esemény. Például lesz Tóth Viktor Tercett lemezbemutató, de egy estén ad koncertet a Psycho Mutants és a PNG (Persona Non Grata); 13-án Luca napján a Sopianae Slam Poetry klub költözik a Nappaliba, majd 21-én a Grizzly Vibrations lemezbemutat.

Ha meg minden nap van időd, a Made In Pécs Café a te helyed, ugyanis ott az év 365 napján vannak pécsspecial progik este 20.00 órától, párat kiemelve: december 4-én: Rumproof, 8-án Ian O’Sullivan – a Mongooz and The Magnetből; 5-én meg Renyagyár - bármit is jelentsen ez.

Kalandra, koncertre fel!