EHÖK HÍR
EHÖK Ebben a félévben tanulj matekot egyszerűen…

Ebben a félévben tanulj matekot egyszerűen…

2018-02-06

Ha előző félévben sokat szenvedtél a matekos tárgyakkal, mint az Analízis, a Gazdasági matek, vagy éppen a Statisztika, esetleg Valszám, akkor ebben a félévben válassz egy rövidebb utat.

Éljen a vicces és könnyen érthető matek!

A www.mateking.hu egy tabletre és telefonra optimalizált weboldal látványos szemléltetésekkel, egyszerű és vicces magyarázatokkal, amely rövid és könnyen érthető egységekben magyarázza el a bonyolult egyetemi matematikát úgy, hogy azt bárki megértse. A cél, hogy egyszerűen, gyorsan és kényelmesen tanítsa meg azt, ami bonyolultnak, nehéznek és fárasztónak tűnik.

„Mindig olyan példákat használunk, amelyek világosan, egyértelműen világítanak rá az adott témára – és lehetséges buktatóira. Gyakorlatias, kézzelfogható, életszerű feladatokon át, jó ütemben - nem túl gyorsan és nem is túl lassan - halad előre a tananyag. Tréfás magyarázataival pedig kizökkent a száraz tanulnivalóból.”

A mateking.hu úgy van megalkotva, hogy egyáltalán nem épít semmit a középiskolai tananyagra. Vagyis nincsenek benne olyan lehangoló kijelentések, hogy „hát ezt elvárható lenne tudni, hiszen mindenki tanulta középiskolában” vagy „a középiskolában tanultak alapján…”

Mivel az egyetemen tanult matematika egyik fő nehézségét a hiányos középiskolai matektudás okozza, ezért az oldal úgy magyarázza el a tananyagot, mintha korábban nem is tanult volna senki matekot az összeadáson és a szorzáson kívül.

Közel 65 ezer felhasználójával a mateking.hu jelenleg Magyarország leglátogatottabb és legnépszerűbb egyetemi e-learning weboldala, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is elnyerte az Év Honlapja díjat. De Te nem emiatt fogod szeretni, hanem mert:

Az "én ezt képtelen vagyok megtanulni" és "az egésznek nincs semmi értelme" állapotból nagyon hamar kizökkent és egy teljesen új világ tárul föl előtted. Már indulásnál olyan helyszínre viszi a tanulni vágyót, ahol egy-két gyakorlat után nemcsak az önbizalma nő meg, hanem jobb kedvre is derül, és megfogalmazódik benne, hogy ez nem is olyan nehéz, mint amilyennek első látásra tűnt.

A matematikai fogalmak és összefüggések megszemélyesítve kerülnek elő, viccesek, rugalmasak, s ha társaságukban mégis utat tévesztenénk, ott vannak segítségként a színes nyilak és ábrák, ezeket útjelzőként követve mindig visszatérünk a helyes útra. A magyarázatok, amelyek lépésről lépésre vezetik a tanulót, többnyire rövidek, frappánsak, humorosak, és biztos tudást sugározva az alig bukdácsoló útját is megvilágítják. Valami különös finomsággal éreznek rá a szerkesztők arra, hogy melyik a legvilágosabb út, mi az, ami a megértés szempontjából leginkább lényeges, a közbeszúrt magyarázatok és rövid állítások pedig meggyőzik a felhasználót arról, hogy minden rendben és jó úton halad.

Úgyhogy itt az idő, próbáld ki Te is. Néhány népszerű tantárgy:

ANALÍZIS1

ANALÍZIS2

ANALÍZIS3

VALÓSZÍNŰSÉGSZÁMÍTÁS

LINEÁRIS ALGEBRA

STATISZTIKA1

STATISZTIKA2

KÖZÉPISKOLAI MATEK ÁTTEKINTŐ