EHÖK HÍR
EHÖK Egy hely, közel az egyetemhez, ahova olimpikonjaink is szeretnek járni!

Egy hely, közel az egyetemhez, ahova olimpikonjaink is szeretnek járni!

2017-02-15

Ismét bebizonyosodott, hogy micsoda nagyszerű emberek hazánk kitűnő és nemzetközi elismerésre is méltó bajnokai. A pécsi KEDPLASMA Magyarország plazmaközpontjában járt, és a vérplazma donáció ügyét népszerűsítette Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes, Európa-bajnoki bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok úszónk, aki maga is Pécsett él és úszik és ide fog egyetemre járni. Reméljük sok fiatalnak és egyetemistának ad inspirációt a plazmadonációhoz, hogy ő is regisztrált plazmadonornak, és erre a fontos és önfeláldozó cselekedetre is fog időt szakítani a kőkemény felkészülése mellett. Céljai nagyszerűek, a budapesti vizes FINA vb-n érmet, vagy akár aranyat is szeretne nyerni, s jó úton halad, mert ővé az idei világranglista leggyorsabb ideje kétszáz pillangón.

Tamást a Plazma Központban barátként fogadták és itt megtudta, hogy az emberi vérplazmából olyan -többek között életmentő- gyógyszereket állítanak elő, amelyeket mesterséges úton nem lehet.


Amennyiben egy donor 45 alkalommal ad plazmát, úgy összesen 
157.500 Ft-ot fizetnek ki költségtérítésként!


Minden plazmaadáskor a költségtérítésen felül izotóniás italt, egy ízletes szendvicset, illetve kávét, vagy üdítőt adnak a plazmaadóknak.


Az önkéntesnek csak egy óra a donáció, aki kapja, annak egy egész élet!
Vérünkben a segítség!

Hajrá Tamás, hajrá plazmadonorok!


Várjuk szeretettel:  Plazma Központ
Pécs, Rókus u. 1., volt Szliven áruház.
Tel.: (72) 889 148, e-mail: szliven.pecs@kedplasma.com

FB: https://www.facebook.com/PlazmaKozpontPecsSzliven