EHÖK HÍR
EHÖK Egyéni rekordot állított fel a PTE csapata a Shell Eco Marathonon!

Egyéni rekordot állított fel a PTE csapata a Shell Eco Marathonon!

2014-05-20

A 2014-es Shell Eco Marathonon, Rotterdamban a Pécsi Tudományegyetem csapata, a Pollack Eco Team újra egyéni rekordot döntött, és 144 km/kWh fogyasztással a 7. helyet szerezte meg az európai mezőnyben.


Az idei versenyen sem voltak kifejezetten jók a körülmények, a pálya nagyon rossz minőségű volt, és a versenybírók is rendre túl sok autót engedtek egyszerre a pályára” – mondta el Háber István csapatvezető. „Így nemigen lehetett ideális íven autózni, de Illés Eliz pilóta ismét nagyon igyekezett a legjobbat kihozni a járműből.” 

A csapat sokat dolgozott a verseny alatt is a különböző finomhangolásokon, még a helyszínen is sikerült kilométereket hozó fejlesztéseket véghezvinniük. 


Az eseményről készült képek és videók megtekinthetők a facebook.com/PollackEcoTeam  oldalon, ahol hamarosan egy összefoglaló videót is közzétesznek. A következő verseny, amelyen a Pollack Eco Team újfent megméreti magát, az októberi Solar Race, amelyet 2 éve megnyert a csapat, így az idei versenyre is nagy reményekkel állnak rajthoz az azóta megújult Hi-ORCA autóval. 

 

 

További információ:

Háber István
csapatvezető
ihaber@gmail.com 
70/37-43-690