EHÖK HÍR
EHÖK Interjú a Cloud9+-szal

Interjú a Cloud9+-szal

2017-05-04

A PEN-nek ugyan vége, de még mindig nem ért véget az interjúk áradata, amit a fesztivál fellépőivel készítettünk. Az utolsó nap egyik legnagyobb buliját a Cloud9+ biztosította – koncertjük után Szivák Zsolttal és Koller Márkkal készítettünk interjút.

EHÖK Magazin: A korai kezdés ellenére ismét hatalmas bulit csináltatok így az utolsó napra. Milyen érzés visszatérőként játszani a fesztiválon?

Koller Márk: Van egy sajátos „vibe”-ja a PEN-nek. Nagyon sok egyetemi rendezvényen felléptünk, mindegyik nagyon jó, de itt van egy sajátos közönség szerintem. Én személyesen is nagyon szeretek idejönni, remélhetőleg még egyszer az is megadatik majd, hogy kicsit később, a sötétben is játszhassunk.

Szivák Zsolt: Ez a zene inkább éjszaka kompatibilisebb. Nem szeretjük a fényt, éjszakai élőlények vagyunk. Tavaly is ugyanezen a színpadon, ugyanakkor játszottunk, de imádjuk, szeretjük, mert a közönség ugyanúgy itt volt, és eljött, és tényleg zseniálisak voltak, és szuper volt az egész. Igazából nem is tudok panaszkodni, pedig olyan jól esett volna.

EM: Tavaly jött ki az új albumotok, a The Next Step. Hogy látjátok, milyen a rajongók reakciója az új hangzásotokra?

SzZs: Igazából mi mindig is ilyen utolsó pillanatosak voltunk, mindig az utolsó pillanatban rakjuk össze a számokat az albumra, de akkor tényleg non-stop 0-24-ben dolgozunk rajtuk, ráfekszünk a dologra, és a legjobbat igyekezzük kihozni. Az album nem véletlenül kapta a The Next Step nevet, mert tényleg egy új korszakot jelent a Cloud9+-nak. Új színfolt, új számok, kicsit megint belenyúltunk különböző stílusokba.

KM: A Skeeny kilépése miatt voltak kérdéseik a rajongóinknak, de a dolgok alakulása inkább azt mutatja, hogy ez így egy sokkal előrébb mutató felállás, minthogy a közönség igazán érezné a hiányát. Ez elsősorban a közönség mennyiségen látszik, mivel ahelyett, hogy stagnálna, egyre csak többen lesznek, és jönnek el a fellépéseinkre. Ennél nagyobb motivációt nem is nagyon kaphatnánk.

SzZs: Mindent összevetve egy jó lépés volt a felállásváltás, mert azóta egy sokkal összeszokottabb csapattá alakultunk. Sokkal jobban egyben vagyunk, sokkal jobban tudunk együtt dolgozni, több az inspiráció. Nehéz úgy együttdolgozni valakivel, ha az a valaki nem hajlandó rá. De ahogy Márk mondta, én is csak tippelgettem, hogy hogyan fog alakulni a közönségünk, de nem számítottam erre az elképesztő pozitivitásra.

EM: Milyen érzés élőben játszani az új számaitokat, hogyan fűzitek bele a régiek közé?

KM: Nem túl egyszerűen, mert szívünk szerint mindent eljátszanánk, amit csak lehet. Úgyhogy elég komoly viták alakulnak a setlist-tel kapcsolatban. Most is buszon idefele azon agyaltunk, hogy vajon mit hagyjunk ki? Mert ugye, az új album miatt szeretnénk játszani az új számainkat, de a közönség a régi kedvenceiért jön koncertre. Szolnokon is nagyjából ugyanez volt, hogy nem engedtek le minket a színpadról, amíg el nem játszottunk szinte mindent.

EM: Mikor találkozhatunk veletek legközelebb Pécsett, és a nyári szezonban?

KM: Szerintem legközelebb Pécsen már csak ősszel találkozunk, a Pécsi Est Caféban. De nyáron szinte minden fesztiválon fel fogunk lépni, és csináljuk majd a hangulatot.