Pályázat HÍR
Pályázat Intézményi vezetőmentort keres a HÖOK Stipendium Hungaricum Mentorhálózat!

Intézményi vezetőmentort keres a HÖOK Stipendium Hungaricum Mentorhálózat!

2018-06-05

A HÖOK Stipendium Hungaricum Mentorhálózata országos felvételt hirdet a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal Magyarországra érkező hallgatók integrációs, kortárssegítői feladatellátására intézményi vezetőmentori szerep betöltésére a 2018/2019-es tanévre vonatkozóan.


A jelentkezés benyújtásának határideje: 2018. június 11. (hétfő)


A jelentkezés benyújtásának módja: elektronikusan, önéletrajz és motivációs levél megküldésével angol és magyar nyelven egyaránt az shmh@hook.hu címre.

A tárgyban kérjük feltölteni a megpályázni kívánt pozíció megnevezését.
A jelentkezést követően minden jelentkező visszaigazoló e-mailt kap. A rendszer olykor spam, levélszemét kategóriába sorolja a visszaigazoló e-mailt. Amennyiben két napon belül nem érkezik meg a visszaigazoló levél, javasoljuk a spam levelek mappa megtekintését is, vagy egy e-mail küldését a problémáról az shmh@hook.hu címre. Ezután utánanézünk a jelentkezésnek.

 

Ellátandó feladatok:

 • A intézményi vezetőmentor koordinálja a Stipendium Hungaricum Mentorhálózat mentorait az adott felsőoktatási intézményben. Folyamatos jelleggel tájékoztatja őket a program aktualitásairól, heti rendszerességgel találkozót szervez velük.
 • A vezetőmentor részt vesz az intézményi mentorok felvételi folyamatában, a mentor hallgatók munkájáról visszajelzést készít, melyet megküld a mentor hallgatók számára.
 • A vezetőmentor havi rendszerességgel személyesen egyeztet a mentorhálózat vezetésével, munkájáról havi rendszerességgel írásos beszámolót készít.
 • A felvételt nyert vezetőmentorok 10 hónapra- egy tanévre - vállalják tevékenységüket, mely időszak alatt aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezniük.
 • A vezetőmentor vállalja, hogy a mentorált hallgatók számára intézményi szinten kompetenciafejlesztő képzéseket, lokális szinten turisztikai, országimázs építő programokat szervez a mentorhálózat vezetésével együttműködésben.
 • A vezetőmentor vállalja, hogy legjobb tudásának megfelelően, aktívan részt vesz a mentorhálózat által szervezett kompetenciafejlesztő képzéseken, valamint az országimázs építő eseményeken.

Pályázati feltételek:

 • Vezetőmentornak jelentkezhet minden olyan nappali tagozatos hallgató, aki nem első tanévét kezdi a felsőoktatásban (alapképzés, mesterképzés, egységes osztatlan képzés vagy felsőoktatási szakképzés) a 2018/2019-es tanévben.
 • Felsőfokú angol nyelvtudás a jelentkezés kritériumát képezi.
 • Önéletrajz és motivációs levél megküldése angol és magyar nyelven az shmh@hook.hu címre a pályázatban jelzett határidőig.
 • A vezetőmentor tevékenysége ellátásáért havi szintű díjazásban részesül, amennyiben vállalt feladatait teljesíti.

A jelentkezés elbírálásának módja, rendje

 • 2018. június 15-ig minden jelentkező visszaigazolást kap arról, hogy jelentkezése a mentorhálózat vezetése által milyen bírálatban részesült, melyet, amennyiben indokolt, személyes interjú, felvételi követ.