EHÖK HÍR
EHÖK Lehetne jobb is a kolis kotyogós kávé - mondja a KoffeinBox

Lehetne jobb is a kolis kotyogós kávé - mondja a KoffeinBox

2021-04-01

 

Négy (volt) Pécsiközgázos fiatal úgy döntött, hogy felül a kávés hypevonatra, de nem a Starbucksokat járja végig, hanem a magyar kávépörkölőket. A kávé előfizetés lényege, hogy bemutassa a magyar kávészakmai nagyjait, merthogy van belőlük több tucatnyi: kis országunk tele van kézműves pörkölővel.

„Ez magyar kávé?” – merülhet fel a kérdés, és a válasz az, hogy félig. Természetesen hazánk éghajlati körülményei mellett nem lehet kávét termeszteni: de a pörkölő feladata és szakértelme legalább olyan hasznos és fontos, mint a termelőé.

A KoffeinBox lényege, hogy előfizetéses rendszerben, hónapról hónapra másik, hazai specialty kávét kóstolhass. A „kávé Netflixe” minden hónap 10. napjáig landol a küszöbödön, nemrégiben pedig már a Csomagpontot is integrálták.

A pécsi központú startup tavaly májusban indult, a három hónapos tesztidőszak végével pedig élesben is nagy utat tett meg azóta a szolgáltatás. 

Miért lesz ettől finomabb a kotyogós kávé?

A KoffeinBox nem csak kávét, de barista tippeket, recepteket, alapszabályokat is elrejt a dobozban. Így megtudhatod, hogy a kotyi aljába nem javasolt hideg vizet tölteni, vagy fejlesztheted magad az alternatív kávékészítési formákban, mint például a filterkávé elkészítése.

A kávé a világ negyedik legnépszerűbb fogyasztási terméke, másodpercenként több millió csészét kérnek ki a kávézókban. Az otthoni kávé viszont még mindig sokaknál megáll a sárga Tchibónál és a keserű íznél.

„Egy jó erős presszót kérek!” – hangzik el, holott egy jó filter, vagy egy egyszerű coldbrew sokkal inkább kipattintja a szemeidet.

Van, akinek a kávé kuráltsága a legfontosabb, és van, aki új hobbit talál.

A 10 másodperces nespressózás is egy kávézási forma: az ital gyorsan elkészül, szép a crema rajta, és megannyi ízben kapható.

„Na még egy fél kanálnyi cukrot” – mondja a kolis home barista, miután lefőtt a kapszula. És ezzel nincs semmi gond: mindenki úgy igya a kávét, ahogy szereti.

Ha viszont valaki elkezd filterezni, elkezdi szabályosan csinálni a kotyogós kávét és netán a csapvizet is lecseréli, annak kitárul a világ. A kávé addigi rejtett ízjegyei előtérbe kerülnek, az ital többé nem lesz keserű (sőt), akár gyümölcsössé is válik. A lehetőségek száma végtelen: és szinte a pörkölők és a kávéfajták száma is. Alkosd meg a saját recepted – legyen a kávézás a hobbid!

Ez is a PTE-ről indult…

Számunkra azért izgalmas a KoffeinBox projektje, mert egy olyan startup vállalkozás, ami 100%-ig PTE kötődésű. Bár a csapat legidősebb és legfiatalabb tagja között közel 10 év a különbség, mind a Pécsiközgáz végzett hallgatói. Egyetemi tanulmányaik mellett több diákszervezet aktív tagjaiként ismerték meg egymást: ide tartozik a Hallgatói Önkormányzat, a Fészek magazin és a Kappa Tau Beta görögházas diákszervezet is.

Ismerkedj, legyél benne minél több szervezetben és projektben, keresd meg Te is a vállalkozó szellemű társaidat. Aztán tervezzétek meg a saját startupotokat, egy jó kávé mellett, akár a koliban.

A KoffeinBox tagjai: Olesnyák Benjamin, Bartók Márk, Stankovics Mátyás, Schumann Tamás