EHÖK HÍR
EHÖK „Meglepett, hogy az első pillanattól kezdve telt ház volt rám.

„Meglepett, hogy az első pillanattól kezdve telt ház volt rám.

2021-06-08

Eleged van már a bezártságból? Szívesen elmennél a barátokkal egyet kikapcsolódni és táncolni? Csíped a jó zenéket és a pörgést? Akkor nem kell keresgélned tovább, mivel megtaláltam számodra a tökéletes megoldást! Olvass bele az ajkai Nagy Zsolttal, azaz DJ Gozth-tal készített interjúmba és hangolódj rá a bulira! 

Már jó pár éve vagy dj, hogy jött az életedbe a zene? 

Már nagyon fiatalon, lassacskán 30 éve szerettem bele a hip-hopba mint kúltúrába és a mai napig az életem meghatározó része, hiszen ha ez nincs, én sem vagyok.

Breaktáncoltam gyerekként, a mai napig festegetek (graffiti) és több mint 15 éve lettem dj  ennek köszönhetően.

Honnan jött a motiváció? Mi inspirál téged igazán? 

A motiváció anno már megvolt ezen kultúra miatt, de maga a DJ-zés végül akkor lett számomra teljes szerelem, amikor elkezdtem fiatalon végre hip-hop/dancehall/reggae bulikba járni.

Ott szemtől-szemben végül teljesen elvarázsolt, amit láttam a dj-ktől, és ha már Pécs, akkor pont a pécsi származású legendás DJ Zefil volt rám legnagyobb hatással élőben és a mixeivel is.

Aki volt valaha Zefil bulin anno, az tudja, hogy miért. Kétségtelenül ő csinálta a legnagyobb, legjobb hangulatú ilyen stílusú bulikat az egész országban, emiatt lett a példaképem is. Nyugodj békében Zefil!

A mai napig pedig főként az inspirál, ha látom, hogy az emberek jól érzik magukat egy bulimon, miközben azok a számok szólnak, amiket én is szeretek.

Honnan jött a név, Gozth? 

A bátyám kiskorában amikor a barátaival bújócskáztak, úgy el tudott bújni, hogy senki nem vette észre, így elnevezték őt szellemnek, ebből jött a Ghost, én pedig lettem a „Kis Ghost”.  

Egy idő után lekopott a „kis” jelző, és megmaradt csak simán a Ghost.

Evidens, hogy ez lett a nevem, mivel tényleg így ismert mindenki, viszont ez még a net korszaka előtt volt, így nem tudtam megnézni az interneten, hogy foglalt-e már ez a név, ezért inkább megvariáltuk tesómmal a betűket, így született meg végül a Gozth.

Említetted, hogy Pécs az egyik kedvenc városod. Hogyan kezdtél el itt zenélni? 

Először a Hősökkel voltam fellépni kb 10 évvel ezelőtt és utána még párszor jártam a srácokkal Pécsett, viszont kb 4 évvel ezelőtt keresett fel a Pécsi Est programszervezője, mivel nyitottabbá váltak a hip-hop és trap zenei világ felé, így rám is gondoltak mint fellépő DJ-re.

Nagyon meglepett, hogy az első pillanattól kezdve telt ház volt rám, nem is gondoltam volna, hogy ennyien ismernek.

Nagyon pozitív fogadtatásban volt részem. Anno a bulik másnapján mindig elmentem kirándulgatni, felfedezni ezt a gyönyörű várost, így szerettem bele teljesen Pécsbe.

Ezt öröm hallani! A számtalan fellépésed közül, melyik volt az eddigi legkedvesebb számodra? 

Mindegyik pécsi buli emlékezetes számomra, de ha ki kell emelnem egyet, akkor a 33. születésnapomat választanám, ami tavaly nyáron volt a Kerti Estben, erre elhívtam pluszban fellépni egy kedves barátomat, Figurát és egy nagyon emlékezetes bulit csináltunk.

Ami pedig a másik nagy kedvenc, az a 2019-es PEN.

Várod már, hogy újra a dj-pult mögé léphess? 

Már nagyon várom, hónapok óta szervezem a bulikat.

Sokan írnak, hogy már nagyon várnak, így még inkább izgulok és várom, hogy útra keljek.

Az évek alatt sok jó barátom is lett Pécsett, így miattuk is örömmel jövök majd. Ilyenkor teljesen Pécsnek szentelem a hétvégém, több napra jövök. 

Mivel töltötted a karantén alatt az idődet? 

Mikor bejött tavaly márciusban ez a karanténos helyzet, sajnos rengeteg fellépést törölnöm kellett nekem is, az elején ez kicsit megviselt. Nem is az, hogy nem tudok fellépni, hanem az, hogy mi történik a világban.

Lehúzó volt számomra, hogy a nagy káoszban nem lehetett semmit sem biztosra tudni, de aztán megráztam magam és úgy voltam vele, hogy inkább a pozitív dolgokra koncentrálok, azokra próbálok figyelni.

15 éve megyek minden hétvégén valahova fellépni, nagyon fura, de picit jól esett pihenni ennyi év és közel 1600 fellépés után. A karantén alatt csinálgattam mixeket, például karácsonykor jött ki egy, ami csak magyar újvonalas előadók számaiból készült.

 

Írta: Nagy Luca