EHÖK HÍR
EHÖK Önkéntest keresünk!

Önkéntest keresünk!

2017-11-13

A Baranya megyei Család, Esélyteremtési, és Önkéntes Ház, a Kerek Világ Alapítvány, és a Pécsi Kulturális Központ sok más partnerszervezettel együttműködve a „Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapjához” kapcsolódva

Megyei Esélynapot szervez, "Kapcsolataink Egy-Mással" címmel, melynek

ideje: 2017. december 1. péntek

helye: Pécs, PKK Apáczai Művelődési Ház

A rendezvény egész napos, 8.00-21.00 tart.

 

11.00-kor köszöntőt mond Csizi Péter Országgyűlési Képviselő, majd Kővári János a Kerek Világ alapítvány kuratóriumi titkára, vendégünk lesz még a nap folyamán Fenyvesi Zoltán a „Tiszta szívvel” c. film címszereplője.

Főbb programjainkról:

Esély Órák- érzékenyítés, „Játékos találkozások Egy -Mással”-beszélgetések parasportolókkal, érintettekkel ( vakokkal, mozgáskorlátozottakkal), Akadálypálya,, Ability Café, Akadálymentesített színház, Integrált táncszínház, Speciális kézműves foglalkozás, Alkalmi Szépségstúdió-fogyatékossággal élő vendégek számára, Szociopoly társasjáték, Csörgőlabda bajnokság, Láthatatlan vacsora, Mozi+ közönségtalálkozó: „Tiszta szívvel”,  Szarkaláb-koncert, Kiállítás...a Nevelési Központ és a Megyei oktatási intézményeinek, a város, ill. megye lakosságának.

A programokon való részvétel ingyenes, a legtöbb regisztrációhoz kötött.

(Információ: Péter Judit, esélyteremtési munkatárs, e-mail: pjudit.cseoh@gmail.com, tel.: 20/213 3021, https://www.facebook.com/eselynap.pecs/)

 

ÖNKÉNTES SEGÍTŐKET KERESÜNK!

Jelentkezni a 30-9955715 telefonon, vagy e-mailben a vardaine.krisztina@pecsikult.hu címen.

 

8-13 óráig 3 fő, 13-21 óráig 2 fő, aki saját telefonnal vagy fényképezővel képeket készít az eseményről, és azt megosztja velünk utána.

8-13 óráig

-          4 fő, aki totót töltetne ki.

-          2 fő, aki puzzle összerakásnál felügyelne

-          2 fő, aki az érzékenyítő játéknál segítene

-          2 fő, aki jelelésnél segítene (laptopot jól kezelje)

-          2 fő, aki a szájjal festésnél segítene (rajz szakosok előnyben)

-          1 fő, aki a rövidfilmet elindítja, leállítja az osztályoknak.

 

A közreműködést az ebben a félévben, illetve a következő félévben felvett Közösségi Pedagógiai Gyakorlatba leigazoljuk, de akinek már megvan ez, szívesen látjuk önkéntesként is!