Kollégiumi jelentkezés 2019

English version >>

Kollégiumi jelentkezésről dióhéjban

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Központi Kollégiumi Bizottsága a 2019/2020-es tanévre kiírja a kollégiumi pályázati felhívást mind az első-, mind a felsőbbévesek számára.

Az alábbi rövid összefoglalóval segítséget kívánunk nyújtani a legfontosabb határidők betartásához.

Felsőéves hallgatói eljárás (aktuális)

A felsőéves eljárásban jelentkezhet minden aktív illetve passzív az egyetemmel jogviszonyban álló hallgató függetlenül a képzés nyelvétől. Akkor is jelentkezhetsz a felsőéves eljárás során, amennyiben képzésedet szeptembertől a PTE valamely mesterképzésében folytatod.

2019. május 27. – Hétfő
Megjelenik a pályázati felhívás az esti órákban

A pályázati felhívás tartalmazni fogja a jelentkezés pontos menetét, a Neptun kérvény kitöltésének időszakát. A szükséges dokumentumok a korábbi évekhez hasonlóan nem változtak.

>> Pályázati felhívás

2019. május 28. - Kedd
Nyolc órakor kiniyt a Neptun rendszer

2019. június 14. – Péntek
Lezárul a jelentkezési időszak

Eddig az időpontig kell valamennyi szükséges dokumentumot beszerezned, majd azokat eljuttatni a Hallgatói Pályázati Pontokra. A megadott határidőn túl beérkező kérelmeket sajnos nem áll majd módunkban feldolgozni. Ha pályázatodat nem tudod személyesen eljuttatni bármely Pályázati Pontra, kérünk, hogy 2019. június 11-ig add postára kérelmedet!

2019. június 26. – szerda
Eredményhirdetés

E napig kerülnek kiküldésre a rövid értesítések arról, hogy a 2019/2020-as tanévre benyújtott kérvényed alapján kollégiumi férőhelyben részesülsz-e. Az értesítés kizárólag a férőhely elnyerésének tényét tartalmazza, a kollégiumi besorolás (azaz, hogy mely kollégiumba kapsz elhelyezést) a korábbi évekhez hasonlóan az elsőéves eljárást követően, 2019. augusztus 21-én történik meg.

Elsőéves hallgatói eljárás

Az elsőévesek számára a pontos időbeosztás 2019. július 24-től, a ponthatárhúzás napjától lesznek elérhetőek.

Maradt benned kérdés?

Ha bármi további információra szükséged van, angol és magyar nyelven is állunk rendelkezésedre a kollegiumok.ehok@pte.hu címen. Kérlek, hogy a Neptun kódod minden esetben a levél végén feltüntetni szíveskedj!