Kollégiumi pályázat/Dormitory application for Senior students

 

Felsőévesek részére

ELÉRHETŐEK AZ EREDMÉNYEK! 

A beérkezett pályázatok feldolgozását az EHÖK szakbizottságai elvégezték, az eredményeket a Neptunon keresztül tekintheted meg. Ha nem találod a határozatot, ide kattintva találod az eléréshez szükséges segédletet.

 Amennyiben pályázatodat elutasították, abban az esetben a határozatodat postai úton kapod meg, és ezt követően nyilik mód a jogorvoslati lehetőségekkel élned. 

 Fontos, hogy az előző évhez hasonlóan jelenleg még csak a felvétel tényét hoztuk nyilvánosságra, az egyes kollégiumokba való besorolást az elsőéves hallgatókkal közösen állapítjuk meg, augusztus 21.-ig.

 Mi történik, ha nem nyertem felvételt?

 Fontos tudni, hogy az elutasított hallgatók minden esetben határozatot kapnak, és a határozat megérkezését követően tudnak fellebbezni. Ha ez a határozat július 17-ig nem érkezik meg hozzátok, előzetes egyeztetést követően másolatot kérhettek a kollegiumok.ehok@pte.hu email címen.

Azonban a fellebbezés során hiánypótlásra nincs lehetőség, így amennyiben a pályázatod vagy pontszámod egy-egy dokumentum hiánya miatt került elutasításra, a fellebbezés helyett a Rektori Méltányossági pályázatot javasoljuk, mely során – mivel új eljárásról van szó – a hiányzó dokumentumokat is benyújthatod. E pályázat várható kiírása: augusztus 21-e.

Amennyiben mégis fellebbezéssel szeretnél élni, akkor készítettünk számodra egy dokumentum mintát, angol és magyar nyelven.

Szakkollégista vagyok, mégis elutasítottak!

A szakkollégisták a szakkollégiumi férőhelyet a szakkollégiumon keresztül igényelhetik. A szakkollégiumoknak augusztus 1-ig kell eljuttatni az EHÖK részére a felvételben részesített hallgatók névsorát, ezt követően a szakkollégisták külön értesítést kapnak a felvételről.

Felvételt nyertem, de közben megoldottam máshogy a lakhatásom!

Ez esetben a kollégiumi férőhelyedet le kell mondanod a kollegiumok.ehok@pte.hu címen. Fontos: a lemondás visszavonhatatlan!

 

Előzmények: 

FOR ENGLISH VERSION CLICK HERE.

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Központi Kollégiumi Bizottsága a 2017/2018-as tanév vonatkozásában kiírta a kollégiumi pályázati eljárást.


Az alábbi oldalon az ezzel kapcsolatos legfontosabb információkat találod.


Jelentkezés menete
Jelentkezésedet az idei évben is a Neptunon keresztül kell indítanod, melyre 2017. június 12. 12:00-ig van lehetőséged. Amennyiben a Neptun kérvényt nem adod be, vagy a kinyomtatott verziót nem adod le valamelyik Hallgatói Pályázati Ponton, a jelentkezésed érvénytelen! A papír alapú verziót 2017. június 13. 12:00-ig adhatod le.

Hallgatói Pályázati Pontok? Hol vannak? Ez az új DJKB?

Igen. Minden egyes Campuson létrehoztunk egy-egy leadási pontot, ahol segítséget nyújtanak számodra a pályázat kitöltésében. Ezeket a pontokat ide kattintva találod.

Hova adjam fel postán?

PTE EHÖK
7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.
(Borítékra kérjük írd rá, “Kollégiumi pályázat”)

Amennyiben postán adod fel, kérlek elsőbbségivel tedd 2017.06.09.-n és azt követően, hogy a pályázatod időben megérkezzen! 


Hasznos dokumentumok:
- Pályázati kiírás
- Pontozási útmutató
- Szociális űrlaphoz szükséges kitöltési útmutató
Kollégiumi felvételi eljárásrend (szabályzat)

Gyakran Ismételt Kérdések

Nem találod a kérdésedre a választ? Ide kattintva felteheted!

Hogyan tudom leadni a kollégiumi férőhely pályázatomat?
Neptun Tanulmányi Rendszer felületén: Ügyintézés → Kollégiumi jelentkezés menüpontnál kiválasztod a mostani jelentkezési időszakot, majd hozzáadod a megjelölni kívánt kollégiumokat. A jelentkezés gombra kattintva megjelenő űrlapot leellenőrzöd és kitöltöd, majd kinyomtatva és aláírva behozod valamelyik Hallgatói Pályázati Pontra.

Hol adhatom le a dokumentumokat?
A Hallgatói Pályázati Pontokon, melyek elérhetőségeit megtalálod az alábbi linken:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1rG6vuvPaASc825vi9XaOWeFfkRA&ll=46.077249735008834%2C18.21902600463261&z=14

Ha leadtam ebben a félévben a szociális ösztöndíj pályázatot, akkor most mindent papírt be kell szereznem újra?
Ha nem változott semmi a szociális helyzetedet érintően, akkor elég a Neptun felületén a “2016/2017 tavaszi szemeszterében Rendszeres Szociális Ösztöndíj eljárás során elért pontjaim beszámítását kérem” lehetőséget választani.

Mi van akkor, ha nem jó pontot mutat a Neptun? Fellebbeztem a szociális ösztöndíjnál, és így magasabb pontszám jár nekem! (Új kérdés)
Ebben az esetben csatold az 1. számú nyilatkozat mellé a fellebbezésről szóló határozatodat, melyben szerepel az új pontszámod. Természetesen ezt fogjuk figyelembe venni.Ha nem adtam le szociális támogatást, akkor honnan tudom, hogy milyen papírok kellenek?
A Rendszeres Szociális Ösztöndíj pályázati kiírásában megtalálható a kitöltési útmutató, amiben minden fontos tudnivaló rögzítve van.
De a kitöltési útmutatót innen is elérheted.


Mennyi a maximális pont?
Szociális részpontszám: legfeljebb 100 pont szerezhető.
Tanulmányi részpontszám: legfeljebb 50 pont szerezhető.
Közösségi munka alapján szerezhető részpontszám: legfeljebb 50 pont szerezhető.
• kari bizottsági tevékenység 0-5 pont
• kari részönkormányzati tevékenység 0-10 pont
• kar részére végzett kiemelt közösségi tevékenység 0-10 pont
• EHÖK keretén belül végzett tevékenység 0-15 pont
• egyéb közéleti tevékenység 0-10 pont
Bizonyos körülmények esetén, melyet a pontozási útmutató részletez, további többletpontokra vagy jogosult.

Ha jól tudom, Esélyegyenlőségi Pályázatot nyertek többletpontra jogosultak. Hogy kell ezt igazolni? (Új kérdés)
Az EEP jogosultságot külön nem kell igazolni, automatikusan hozzáadásra kerül a többletpont a pályázatodhoz.

Most februárban kezdtem az egyetemet. Így nincs még tanulmányi eredményem. Mi fog történni? (Új kérdés)
Ebben az esetben a felvételi pontszámodat fogjuk arányosítani a felvételi eljárásrendben leírtak szerint.

Mennyi pont kell ahhoz, hogy bekerüljek az általam kedvelt kollégiumba?
A kollégiumi férőhelyhez való jogosultságot a fenti pontszámok alapján itéli meg a Központi Kollégiumi Bizottság. A kollégium kiválasztása a tavalyi évhez hasonlóan tanulmányi eredmény alapján, augusztusban fog történni.

Hogyan számolják ki az összpontszámot?
Az egyes részpontszámok összeadódnak. Így érdemes a szociális űrlapot is pontosan kitöltenéd, és rászánni az időt még akkor is, ha amúgy rendszeres szociális ösztöndíjra nem voltál jogosult.
Hiszen a jó tanulmányi eredményeddel elért pontszámot tovább növelheted esélyeidet a kollégiumi elhelyezésre.

Egyszerre több kollégiumba is be tudom adni a pályázatomat?
Igen, és javasoljuk is, hogy az összes, az adott képzési helyen elérhető kollégiumot jelöld be. Itt prioritási sorrendet is meg tudsz határozni.
Eddig a szakkollégiumi férőhelyre nyertem felvételt. Most hogy tudok oda pályázni?
A normál jelentkezést ugyanúgy be kell adnod, és amennyiben a szakkollégium belső kiválasztása alapján a szakkollégiumi keret terhére is férőhelyt nyersz, abban az esetben a szakkollégiumi keretre soron kívül felvételt nyerhetsz.

Önkormányzati férőhelyen vagyok, nekem is le kell adni a pályázatot?
Igen. Amennyiben a normál eljárás során nem nyersz felvételt, kiajánlásra kerülsz a települési önkormányzat számára, akik így a saját eljárásukban dönthetnek felvételedről.

Elrontottam a jelentkezést, újra kiszeretném tölteni. Visszavonhatom? (Új kérdés)
Igen, a Kollégiumi jelentkezés menüpontra kattintva, a lap alján találsz egy Lejelentkezés gombot, mely segítségével visszavonhatod a kérvényedet. Felhívjuk figyelmedet, hogy ha már adtál le papíralapú jelentkezést, és a kérvényed visszavonod, a leadott papíralapú jelentkezés érvénytelen lesz!

Van lehetőség az Alma Mater Komplex Ösztöndíjprogram pontszámait figyelembe venni? (Új kérdés)
Sajnos a jelenlegi Szabályzat nem teszi lehetővé az Alma Mater eredmények figyelembe vételét.

Eddig passzív hallgató voltam. Most jelentkezhetek kollégiumba? (Új kérdés)
Igen. Amennyiben nem volt még aktív féléved, a felvételi pontszámod kerül arányosításra, amennyiben volt aktív féléved, abban az esetben erről a TO-n kell beszerezned a KKI eredményedről szóló igazolást.

Szükséges-e magamról is csatolni a hallgatói jogviszony igazolást? (Új kérdés)
Nem. A pályázó esetén a jogosultság ellenőrzéskor ellenőrzésre kerül a hallgatói jogviszony megléte. Hiszen e nélkül nem nyerhetnél el férőhelyet.

Közéleti tevékenységtől nekem kell beszerezni az igazolást? Van rá formanyomtatvány? (Új kérdés)
Igen. A tevékenység jellegétől függően a Kartól vagy a Hallgatói Önkormányzattól kérheted az igazolást. Formanyomtatvány nincs, bármilyen igazolás megfelelő. Lényeg, hogy derüljön ki a végzett közéleti tevékenység, és érdemes javasolt pontszámot is feltüntettni a pontozási útmutatóval összhangban.

Nem szeretnék élni a szociális pályázás lehetőségével. Megtehetem? (Új kérdés)
Igen, bár nem ajánljuk, hiszen így értékes pontokról mondasz le. Ezt úgy teheted meg, hogy vagy a 0 pont beszámításád kéred (szociális részpontszám kérdésnél igent jelölsz), és nem adod le a felajánlott 1. sz. nyilatkozatot vagy nem adod le a szociális ösztöndíj űrlapot a mellékleteivel. 

Van-e lehetőség a papírok pótlására? (Új kérdés)
Főszabály szerint nincs. Azonban amennyiben a pályázó önhibáján kívül nem tud egy dokumentumot beszerezni, ezt megfelelő mód a pályázat leadásával egyidőben igazolja, a Bizottság póthatáridőt tűzhet ki a kérdéses dokumentum beszerzésére. Ilyen lehet pl.: egy hivatal igazolása, hogy az ügyintézés az adott ügykörben 8 nap.

Nem találod a kérdésedre a választ? Ide kattintva felteheted!