Kollégiumi információk
Kedves Hallgatók!
 
 
A kollégiumi besorolások döntéseiről a mai nap folyamán e-mailben kiértesítettünk Titeket.
 
Mint tudjátok, a kollégiumi felvételi a tanulmányi-, szociális-, és közösségi részpontszámokból, valamint a többletpontokból származó összpontszám alapján zajlik. Ez mutatja, hogy nyertek-e kollégiumi férőhelyet.
 
A kollégiumi besorolási döntés – azaz hogy mely kollégiumba nyertek felvételt – pedig tisztán tanulmányi alapon történik.
Az idei tanévben az egyik nagy kollégiumunk, a több mint 380 férőhelyes Balassa Kollégium felújításon esik át, ezért zárva tart. Ennek köszönhetően jelentősen megugrott a legnépszerűbb kollégiumokba (Szántó Kollégium, Jakabhegyi Kollégium) a bejutási küszöb. Így sajnos sokatok a megszokott kollégium helyett más kollégiumba került.
 
Mit tehetek, ha más kollégiumba szeretnék kerülni?
Mivel a besorolás tisztán tanulmányi alapon történt, ezért várólistával tudsz átiratkozni másik kollégiumba. Ezt könnyedén megteheted ezzel az űrlappal, ahol jelezned kell, hogy átiratkozni szeretnél. Minden év augusztus végén és szeptember elején sokan mondják vissza a kollégiumot, így lesz esélyetek egy számotokra megfelelőbb kollégiumba kerülni.
Az űrlapot elektronikusan is (scannelve) elküldheted a kollegiumok.ehok@pte.hu címre.
 
Elsőéves hallgató vagyok, és sajnos elutasítottak. Ilyen esetben is várólistát adjak be?
Igen, de emellett számotokra elérhető a Rektori Méltányossági eljárás is, melynek kiírását ezen a linken találhatod.
 
Önkormányzati férőhelyet kaptam, de nem kaptam még értesítést, hogy melyik kollégiumba nyertem felvételt. Mit tegyek?
Az önkormányzatoktól beérkezett adatok augusztus 24-ig kerülnek feldolgozásra, így legkésőbb aznap értesítünk a besorolási döntésről. Köszönjük szépen a türelmedet!
 
Nem kaptam értesítést, hova fordulhatok?
Kérlek írj egy üzenetet a kollegiumok.ehok@pte.hu címre, melyben add meg Neptun kódod, és a jelentkezésed kérvény azonosítóját! Várhatóan 24 órán belül válaszolunk kérdésedre!
 
Eddig nem jelentkeztem, de most szeretnék. Mit tehetek?
Figyelmedbe ajánljuk az évközi kollégiumi várólistát, melyről évközben folyamatosan töltjük a megüresedő férőhelyeket. Jelentkezni e listára ezzel az űrlappal tudsz.
 Amennyiben további kérdésed van, a kollegiumok.ehok@pte.hu e-mail címen állunk rendelkezésedre!