PÁLYÁZAT
L'oreal-UNESCO A Nőkért és a tudományért

L'oreal-UNESCO A Nőkért és a tudományért

Kategória: Kutatói Határidő: 2019-06-03
2019-05-13

L'oreal-UNESCO A Nőkért és a tudományért 2019. évi pályázat

A L’ORÉAL Magyarország és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság - a Szociális Innováció Alapítvány a Kelet-Európai Térség Fejlesztéséért - útján, a Magyar Tudományos Akadémia védnökségével – idén már tizenhetedik alkalommal hirdeti meg ösztöndíjpályázatát a nemzetközi L’ORÉAL-UNESCO FOR WOMEN IN SCIENCE program szellemében, 2019. évre.

Az ösztöndíj célja, hogy a fiatal tudós nőket és kutató szakembereket kiemelkedő és gyakorlatba vehető tudományos eredmények elérésére serkentse, továbbá ösztönözze és előmozdítsa a magyar nők helyzetét a tudományos és kifejezetten kutatói pályán, a legkülönbözőbb kutatási területeken.

A L’ORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj feltételrendszere: A pályázaton a Magyar Köztársaság területén az állami felsőoktatási intézményekben, ezek kutató intézményeiben, és az MTA kutatóintézetekben dolgozó, magyar állampolgárságú, az alább megjelölt tudományterületek valamelyikén tudományos kutatással foglalkozó nők vehetnek részt:

  1. természettudományok, élettudományok
  2. anyagtudományok

A 2019. évi pályázat 2 ösztöndíj-támogatást tartalmaz:

A) 35 év alatti (vagy 2019-ben 35. életévüket betöltő), nők pályázhatnak egy 2 000 000 Ft-os ösztöndíjra.

B) 45 év alatti (vagy 2019-ben 45. életévüket betöltő), nők pályázhatnak egy 2 000 000 Ft-os ösztöndíjra.

A magyar nyelven benyújtandó pályázat tartalmi követelménye illetve bővebb információ IDE kattintva elérhető.

A pályázatokat elektronikusan kell benyújtani a https://www.forwomeninscience.com/en/home linken a „Programs” pontnál a „Fellowships”-re kattintva a régió, és az ország kiválasztása után az „Application” résznél regisztráció után lehet kezdeni az adatok feltöltését.

További információ: Sasvári Tünde, tel: +36 1438-2236 vagy a tunde.sasvari@loreal.com e-mail címen.

A Pályázatok feltöltésének határideje: 2019. június 3. 23:59

A Pályázatok elbírálási határideje: 2019. szeptember 1.

A pályázók emailen kapnak értesítést pályázatuk eredményéről. Az ösztöndíjat nyert pályázók nevét/személyét a pályázat kiírója nyilvánosságra hozhatja. A nyertesek vállalják, hogy az ösztöndíj elnyerését követően 3 hónapig a média rendelkezésére állnak tudományos munkásságuk ismertetésével.

A pályázatok eredményének nyilvános kihirdetése, az Ösztöndíjak és az Ösztöndíj Oklevelek átadása 2019 szeptemberében lesz a Magyar Tudományos Akadémián.