PÁLYÁZAT
Segítsd Te is az OMSZ munkáját!

Segítsd Te is az OMSZ munkáját!

Kategória: szakmai Határidő: 2020-10-29
2020-10-29

Segítsd Te is az OMSZ munkáját!

Hallgatói önkéntességi felhívás - COVID-19 lakossági mintavételezés.

 

Kedves Hallgatók!

Az Országos Mentőszolgálat (továbbiakban: OMSZ) mintavételezési tevékenységének támogatására olyan általános orvos és fogorvos szakos hallgatók (évfolyamtól függetlenül), negyed-, illetve ötödéves gógyszerész hallatók, valamint Egészségtudományi Karon tanuló hallgatók jelentkezését várjuk. A munkavégzés tekintetében  „B” kategóriás jogosítvány megléte előny, azonban nem feltétel. A mintavételezés különböző mentőszervezeteknél történik, ahol az önkéntes medikus hallgatók megadott címekre utaznak és COVID-19 mintavételezést végeznek. A munkavégzéshez szükséges gépjárműveket az Országos Rendőr-főkapitányság biztosítja, a munkavégzéshez szükséges felkészítést az OMSZ végzi és koordinálja. A mentőszervezetekhez történő eljutás tervezése, szervezése és végrehajtása központilag történik. A munkavégzés során az önkéntes hallgatók számára a szállás és az élelmezés térítésmentesen kerül biztosításra.

Az önkéntes tevékenység a következő megyékben zajlik: Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala. A munkavégzés mindegyik felsorolt megye esetében a megyeszékhelyekről kerül megvalósításra.

A tevékenységre vonatkozóan a felsorolt megyékben helyismeret, illetve szálláshely előny, de nem feltétel.

Az önkéntes tevékenység végzése heti (hétfő-péntek) váltásban történik. 

A munkavégzéshez szükséges szerződéseket az alábbi linkeken érhetitek el:

Oktatási nyilatkozat

Országos Mentőszolgálat adatlap

Önkéntes megállapodás

Az önkéntes megállapodást 4, míg az oktatási nyilatkozatot, illetve az Országos Mentőszolgálat adatlapot 1-1 példányban szükséges magatokkal vinni kitöltve, aláírva hétfőnként (mindenkinek az első alkalommal) az OMSZ munkavégzésre.

A PTE Operatív Stáb egyhangú álláspontja szerint jelen felhívás vonatkozásában a hallgatói önkéntesség a Pécsi Tudományegyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzata 46. § (4) bekezdés d) pontja értelmében kimagasló közösségi tevékenységnek minősül, és mint ilyen feljogosítja a hallgatót kedvezményes tanulmányi rend igénybevételére.

A kedvezményes tanulmányi rendre vonatkozó kérelmet a kari Tanulmányi Osztályon szükséges benyújtani, amelyhez az önkéntességi szerződés másolata csatolandó. Az aláírt önkéntességi szerződés a leadást követően a megbízó fél által aláírva és szkennelve visszaküldésre kerül.

 

Az OMSZ önkéntességgel kapcsolatos Teams csoportot IDE KATTINTVA érhetitek el.

A jelentkezési űrlapot a PTE-s fiókoddal tudod megnyitni, amelyet az alábbiak szerint érsz el:

E-mail: „neptun/eha-kódod”@tr.pte.hu

Jelszó: A neptun/eha-kódodhoz tartozó jelszavad.

A jelentkezési űrlap IDE KATTINTVA érhető el.