RENDEZVÉNYEK - SZÓRAKOZÁS
2018-12-05

Csússz egy utolsót, hogy ne a vizsgaidőszakban kelljen! :)

Idén is várunk december 5-én, a már jól megszokott, télköszöntő PTE Jeges estre.

Elővételesen november 26-tól az EHÖK irodában (Vasvári Pál utca 4.), nyitvatartási időben tudod a jegyeket megvenni. A jegyhez ajándék tea/forraltbor kupont adunk, nehogy kihűlj. 

Sajnos a létszám a jégpálya befogadóképessége miatt idén is korlátozott, így semmiképp ne halogasd az utolsó pillatatra a jegyed megvételét, hiszen 600 főnél létszámstop van!

Elővételes jegyár: 400 Ft
Helyszíni jegyár: 600 Ft

A helyszínen van lehetőség korcsolyabérlésre, de természetesen sajátot is hozhatsz.

A rendezvény programja:
19:30 – Kapunyitás
21:00 – Sorverseny 
22:00 – Pályazárás

A zenéről DJ Greg S gondoskodik.
A PTE Táncegyüttes egy lenyűgöző flash mobbal készül az estére, illetve a karszalag a rendezvény után a Sörházba is belépést biztosít.

A hideg ellen korlátozott számú meglepetés welcome drink-el készülünk, a kuponon felül.

Gyere és érezd jól magad még a vizsgák előtt!

További információ a Facebook eseményen :)

2016-08-19

A Pécsi Egyetemisták Szövetsége és a PTE EHÖK szervezésében tarts velünk a "kincses" Kolozsvárra, Erdély legrégebbi és Románia egyik legnagyobb városába augusztus 19-21 között!

Államalapításunk alkalmából egy héten át Erdély magyar lakossága "felforgatja" a várost a Kolozsvári Magyar Napok fesztivál keretében, amely évek óta a magyarság egyik legszínvonalasabb eseménye. Napközben különböző kulturális es érdekes előadások, este pedig koncertek és tűzijáték vár rátok! A koncertek után sincs vége a lehetőségnek, a pezsgő éjszakai élet garantáltan élménydús szórakozást biztosít! 

Erdély a trianon előtti Magyarország egyik legszebb tájéka, tele történelmi emlékkel, így a pusztán csak a kirándulni vágyóknak is kiváló alkalmat nyújt utunk. Napközben helyi fiatal barátaink kíséretében tekinthetitek meg a város főbb pontjait, így garantáltan nem maradtok le semmiről!

A Kolozsvári Magyar Napokról itt,

http://www.magyarnapok.ro/hu/

Kokozsvárról pedig itt

http://www.szekelyfoldiinfo.ro/Menu/Kolozsvar.html

olvashattok.

Az utazás költsége 4000 ft, amely magába foglalja az utazást és a szállást 1 éjszakára kollégiumi elhelyezéssel. Lehetőség van reggeli (13 lej (RON)) és vacsora (15 lej (RON)) igénylésére is helyben, ennek diját kérjük lejben befizetni. Az utazás költségének kiegyenlítése az indulásnál esedékes.

 

Az indulás időpontja és helyszíne: 2016. augusztus 19. 21:30, 7622 Pécs, Vasvári Pál út 4.


A helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, azokat jelentkezési sorrendben töltjük fel. A jelentkezés leadása után a megejelenésre feltétlenül számítunk!

Kérjük a regisztrációhoz küldj egy e-mailt neveddel, neptun kódoddal és telefonos elérhetőségeddel a danes.aliz@pte.hu-ra 'Kolozsvári út' címmel.

 

 

2015-09-04

Kutyafülü Aladár, a táncoló Bóbita vagy az őszi éjjel izzó galagonya… Gyermekkorunk meghatározó irodalmi emlékei, akárcsak felnőttként a Psyché vagy A holdbeli csónakos. Szerzőjük a nyelvi virtuozitását filozófiai mélységgel páratlanul ötvöző költő, a pécsi kötődésű Weöres Sándor (1913-1989), akinek életműve előtt tiszteleg a WEÖRES 100 – A megmozdult szótár című kiállítás, amely szeptember 4-én 16 órakor nyílik meg a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályán (Szabadság u. 2.).

A tárlatot – amely 11 játékos installációt tartalmaz – a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Kreatív Technológia Labor munkatársai állították össze, és a látogatói vélemények szerint újfajta élményt ad a költészetről. A játék mindjárt a fogadófalnál kezdődik, ugyanis a kiállítás címadó versének szójátékai megelevenednek, s a „szólények” azonnal a terem belsejébe csábítják a látogatót. 

A tárlat 2015. szeptember 4-én 16 órakor a JPM Természettudományi Osztályán (Szabadság u. 2.). A kiállítás 2015. december 5-éig tekinthető meg keddtől szombatig 10-16 óra között, a belépőjegy felnőtteknek 600, a kedvezményekre jogosultaknak 300 forintba kerül.

További információ: http://pecsimuzeumok.hu/index.php?m=2&s=1&id=501 

2015-01-31

Ha a vizsgaidőszak már a fejedre nőtt, és azon kapod magad, hogy harmadszor ébredsz kifolyt nyállal a Tudásközpont padlóján, éppen ideje elmenni síelni kicsit. Január 31. és február 7. között a franciaországi Chamrousse-ba megyünk egyetemileg siklani, hogy bő 1300 km távolságra kerüljünk mindentől, ami ETR.

A kulcsszavak: Hat nap, hét éjszaka, szauna, medence, és rengeteg hó.

Facebook-esemény itt.

Jelentkezés és info: PTE EHÖK iroda // 72-501-500/12014

2014-12-06
>> please scroll down for english <<
 
Ha unod a kötött pulcsit, a csokimikulást vagy a virgácsot, akkor várunk Téged is december 6-án este 9 órától, Czinderi utca 6. alatt (Amper klub téli kertje)!
 
Amire számíthatsz 9 órától:
- Döme a beatbox világbajnoki második helyezett!
- Forraltbor és sörkülönlegesség
- sültgesztenye és hotdog
- egyetemista Dj-k: GregS és Rufus
 
Majd később lent a klubban:
- breakbeat világ egyik legnagyobb alakja: KRUFTY KUTS
- majd a tech-funk, techno, house dj.: METHA
 
Az elővételes jegyet vásárlók között PTE-s pulcsikat sorsolunk ki, a részletekért kattints a facebook eseményre!
 
Érkezzetek időben!
 
/english/
 
COLLEGE RULES - Winter Edition: KRAFTY KUTS (UK)
METHA / Rufus / Greg S
6/12/2014 Saturday
AMPER KLUB
Prices:
PTE: 600 FT
Other: 800 Ft, in the club: 1000 Ft.

For those who buy the tickets in advance we are having a draw for two PTE pullovers! Take the immense music gift of the winter garden of Amper, with the contribution of PTE EHÖK, a Brutality Pes, a Pécsi sörfőzde Zrt! Let’s have a taste from our festive specialty at Santa Claus’ night, we made them according to our extraordinary receipt especially for University students.
 
- Add a few hectoliters of festive specialized draught beer and hot malt liquor from the Brewery of Pécs
- Add some roasted chestnut according to taste which is being freshly made directly at the location
- Put a beatbox show in it at 22.00
- Drive two local DJ heroes to it (Dj Rufus, Dj GregS),
- Mix them till the dawn
- carefully add two professional Dj to it (KRAFTY KUTS: Bass / Breakbeat / Funk / Hip Hop / Electro, Metha: tech-funk, techno, house)

- Enjoy the everlasting taste and the festive menu till the morning!