RENDEZVÉNYEK - SZÓRAKOZÁS
2014-12-02

Véradás lesz 2014. december 2-án (kedden) 9.30-15.00 óra között a TTK-BTK Aulában.

Várjuk régi és új véradóink részvételét a véradáson.
Minden véradó hallgató a BTK HÖK jóvoltából egy tábla csokit is kap.

Egyetemünk idén is résztvesz a Felsőoktatási Véradóversenyben, a tavalyi 2. helyezés után idén cél az 1. hely megszerzése.
Ezért kérjük, hogy aki vért ad, az egyetem által szervezett véradásokon vegyen részt.

Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot,
továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját.

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: extension

Filename: helpers/base_helper.php

Line Number: 154

http://pteehok.hu/images/occasion-142x142." alt="AEGEE traditional winetasting" title="AEGEE traditional winetasting" width="142" height="142">
2014-10-10

FB event: https://www.facebook.com/events/841755422524965/

Once again the time for the ultimate event of the semester has arrived!

AEGEE-Pécs's annual infamous winetasting. So stop hesitating and come on down to the Mokos Wine cellar in Palkonya, the Cultural Village of Europe 2007, on the 10th of October and get your drank on with us, like many have done before you!

The journey will be by train through the scenic countryside and upon arrival there will be a small guided tour around the village and the Mokos family property. After the short tour we will head back to the cellar and get acquainted with the process of wine making and taste 5 different premium quality wines as well as a fruit wine (a specialty of the Mokos winery), after the tasting there will be rosé and red wine for unlimited consumption along with bread and dripping sandwich

Participation fee is 3000 Ft
(Includes: wine tasting, snacks, unlimited consumption and the travel by train)

APPLICATION DEADLINE: October 8th
You can apply and pay after the Country Presentations on Wednesdays from 20:30 (Faculty of Humantities, Building C, 5th Floor),
at Hunyor on the 6th from 18:00 or online at this Google Docs link:
http://goo.gl/9Fxgyh

Meeting point: Main train station of Pécs (10th October) at:
14:30

Don't miss the biggest cellar-party of the semester!
----------------------------------------------------------------------

Október 10.-én, pénteken ismét megrendezésre kerül a hagyományos borkóstoló, Palkonyán (Európa Kulturális Faluja 2007-ben)
Ezúttal is a Mokos család palkonyai pincéje ad otthont a rendezvénynek, melynek színvonalát idén is emelni fogják a Pécsett tanuló külföldi diákok.
Az esemény során egy rövid túrát teszünk a műemlék pincesoron és a Mokos család birtokán, valamint bemutatásra kerül a borkészítés és kóstolás metódusa.
Ezt követően 5 prémium minőségű bor kóstolunk köztük különleges élményt nyújtó gyümölcsbort, majd lehetőség van korlátlan fogyasztásra mely mellé zsíros kenyeret kínálnak vendéglátóink.

Részvételi díj 3000 Ft
(Tartalmazza a kóstolást, szendvicseket, korlátlan fogyasztást, utazást)

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: Október 8
Jelentkezésedet várjuk személyesen minden szerdán az ESN Országprezentáció után (PTE-BTK, C épület, 5. em.) vagy online ezen a Google Docs linken:
http://goo.gl/9Fxgyh

Találkozó: Főpályaudvar Pécs, (október 10) 14:30

Ne hagyd ki a szemeszter legnagyobb pincebuliját!

2014-07-11

2014. július 11. péntek 17 óra PARA-FRÁZIS című kiállítás megnyitó

A kiállítást megnyitja: Bencsik István Kossuth-díjas szobrászművész
Helyszín: Nádor Galéria Art&Med Kulturális Központ (Pécs, Széchenyi tér 15.)
Kiállítók: Burián Norbert, Tompa János Csaba, Tóth Judit

A kiállítás augusztus 8-ig tekinthető meg, hétfőtől péntekig 11-től 19 óráig.

 

2014-07-09

Futurobi négy egymást követő szerdán látogat el a Pécsi Tudományegyetem Botanikus kertjébe, ez lesz a záró, negyedik alkalom. Futurobi egy kedves kis robot a jövőből, aki a gyerekek segítségét kéri a Föld megmentéséhez.


Dátum: 2014.07.09. (szerda) 09:00
Helyszín: PTE Botanikus kert (Pécs, Ifjúság útja 6.)


Futurobi több, mint egy egyszerű mesehős. Olyan karakter, aki elnyerve a gyerekek bizalmát és szeretetét, pozitív gondolkodásra, környezet- és egészségtudatosságra tanítja őket. Az örömteli szórakozás közben fejlődik a gyerekek személyisége, világképe, társadalmi érzéke, érzelmi intelligenciája és empátiája.

A Futurobi történetek mindegyike arra világít rá, hogy változtatnunk kell az életmódunkon! Sok szakember szerint a következő generáció az utolsó, aki még tud valamit tenni a Föld megmentése érdekében, ezért az ő gondolkodásmódjukat kell formálni. Meg kell tanítanunk őket a bolygónk és saját egészségük védelmére.

Ebben a küldetésben segítenek a fontos tanulságokat és társadalmi mondanivalókat hordozó történetek, melyekben Futurobi barátjával, Danival a jövőbe utazva próbálja helyrehozni azokat a környezeti vagy egészségügyi katasztrófákat, amiket az emberek okoztak. Izgalmas kalandokat élnek át, megharcolnak Szemétszörnyekkel, Energiavámpírokkal és hasonló pusztítókkal, ám mindig rájönnek arra, hogy a megoldás a jelenben van: a negatív folyamatokat csak úgy lehet megállítani, ha az emberek itt és most cselekednek, a gyerekek segítségével.

Program: - Üvegházi bemutató: mediterrán és trópusi növények, kaktuszok és pozsgások - Gyógyerő és ízvarázs a kertből (gyógy- és fűszernövényeink) - Ragadozó növények csodálatos világa - Komposztálás, nyesedék készítése és kezelése, tápanyagok a talajban - FUTUROBI online játék bemutató (www.zoldbaratok.hu/futurobi)

Meghívó: http://pte.hu/sites/pte.hu/files/files/Esemenyek/2014/junius/Futurobi- Meghivo_Pecs.pdf

2014-04-28

Időpont: 2014. Április 28. (19:00)

 

Az előadásokra ingyenes a belépés, de regisztráció szükséges a megadott e-mail címen illetve telefonszámon! Megértésüket köszönjük.

Előzetes jelentkezés a jesz@pte.hu e-mail címen.

 

Janus Egyetemi Színház
7621 Pécs, Zsolnay Vilmos u.16.

 

06 72 501 500/28292; 

www.jesz.pte.hu