Szociális ösztöndíjak 2018 tavasz

Felkerültek a határozatok!

Kedves Hallgatók!

Felkerültek a hivatalos határozatok a Neptun tanulmányi rendszerben.

Amennyiben a felkerült döntéssel nem értesz egyet, a jogorvoslati eljárás keretén belül van lehetőséged fellebbezéssel élni a Másodfokú Tanulmányi Bizottságnál.

Ne feledd, amennyiben dokumentumhiány miatt került számodra kevesebb pont megitélésre, a fellebbezési eljárás során nincs lehetőséged hiánypótlásra, azaz a hiányzó dokumentum benyújtására!

Emiatt, a körülmények tisztázása érdekében első lépésként lépj velünk kapcsolatba, foglalj időpontot betekintésre, ahol személyesen átbeszéljük veled a pályázatodat.

Ha szeretnél a fellebbezéssel élni, itt letöltheted a szükséges iratmintát, melyet kitöltve, bármely HPP-re eljuttatva élhetsz a fellebbezési jogoddal. 

A fellebbezésedhez minden esetben csatolnod kell a Neptunból letölthető határozatot, melynek letöltéséhez itt találhatsz segítséget. 

Ha bármi további kérdésed van, a Hallgatói Pályázati Pontok csapata várja kérdéseidet a palyazatok.ehok@pte.hu címen!

 

Üdvözlettel,

Hallgatói Pályázati Pontok csapata

Időpontfoglalás >>


 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK >>

 

Kedves Hallgatók!

Kiírásra került a rendszeres szociális ösztöndíj és az alaptámogatás pályázat.

Engedjétek meg, hogy röviden összefoglaljuk ezt a két ösztöndíjtípust, valamint gyors segítséget adjunk nektek a legfontosabb dokumentumok beszerzésében.

Ki pályázathat rendszeres szociális ösztöndíjra?

Az a teljes idejű – azaz nappali képzésben résztvevő – hallgató, aki tanulmányait államilag támogatott vagy állami (rész)ösztöndíjas formában folytatja a képzés szintjétől függetlenül.

Ki pályázhat az Elsősök Kiegészítő Támogatására, azaz az Alaptámogatásra?

Azok a rendszeres szociális ösztöndíjat pályázó hallgatók, akik első szemeszterüket töltik az adott képzési szinten. Így amennyiben most kezded a mestert, újra megpályázhatod az ösztöndíjat.

Fontos azonban, hogy csak akkor vagy jogosult a támogatásra, ha eléred a szükséges ponthatárt, valamint az alábbi kategóriák valamelyikébe tartozol:
fogyatékossággal élő vagy egészségügyi állapota miatt rászorult;
halmozottan hátrányos helyzetű;
családfenntartó;
nagycsaládos;
árva;
hátrányos helyzetű;
gyámsága nagykorúság miatt szűnt meg;
félárva.

Hogyan lehet a két ösztöndíjat megpályázni?

Az ösztöndíjakat papíralapon és Neptunon egyaránt be kell nyújtani.

A Neptun rendszerben 2018. január 22.-től lesz lehetőségeteket a kérvényeket kitölteni, egészen február 13. 23:59 óráig. Ezt követően 2018. februárt 14 (szerda) 16 óráig van lehetőségetek eljuttatni a Hallgatói Pályázati Pontokra a szükséges mellékleteket, és a kinyomtatott pályázati űrlapot.

Fontos, hogy ez beérkezési határidő, így amennyiben postán szeretnéd a pályázatod eljuttatni, legkésőbb 2018. február 9-n add postára a dokumentumokat!

 

Fontos dokumentumok:

- Rendszeres Szociális Ösztöndíj és Alaptámogatás Pályázati Felhívás

- Szociális kitöltési útmutató (pdf)

- Szociális űrlaphoz 1. sz. nyilatkozat (pdf)

 Mi az a szakmai gyakorlati ösztöndíj?

Szakmai gyakorlati ösztöndíjra jogosult hallgató, aki államilag támogatott, teljes idejű alapképzésben, osztatlan képzésben, mesterképzésben vesz részt.
A Szakmai gyakorlati ösztöndíj a képzési és kimeneti követelményben meghatározott legfeljebb fél éves összefüggő gyakorlaton résztvevő hallgatónak, pályázat alapján, legfeljebb egy tanulmányi félévre adható juttatás. 
A szakmai gyakorlati ösztöndíjban részesülhet az a hallgató, aki kötelező szakmai gyakorlatát az egyetem székhelyétől, illetve telephelyétől (továbbiakban: képzési hely) eltérő helyen teljesíti, és e helyen nem részesül kollégiumi ellátásban és a szakmai gyakorlat végzésének helye és a lakóhelye közötti távolság legalább 30 km. 

- Pályázati kiírás

- Pályázati űrlap

 

Postázási cím
PTE EHÖK

7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4.
(A borítékra írjad rá a kérvényazonosítót is!)

 

ELÉRHETŐSÉGEK 

Kérjük, olvasd át alaposan a kitöltési útmutatót és a gyakran ismételt kérdéseket, hiszen lehet, ott gyorsabban választ kapsz!

E-Mail elérhetőség:
palyazatok.ehok@pte.hu 

Elsődlegesen a fenti elektronikus elérhetőséget javasoljuk számotokra, melyen még aznap választ kaptok kérdésetekre!