Szeretettel köszöntelek a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának (EHÖK) nevében!

Magam is emlékszem, hogy középiskolásként milyen nehéz és felelősségteljes döntés volt a megfelelő egyetem kiválasztása. Én már tudom: jól döntöttem, amikor a Pécsi Tudományegyetemre jelentkeztem. Örülök, hogy Téged is a PTE-sek között köszönthetlek, készülj fel, hogy egyetemistaként életed egy új periódusa kezdődik el!

Pécs híres a pezsgő kulturális életéről, a városban kedvedre válogathatsz a koncertek, bulik, kiállítások és színházi előadások széles palettájáról. Ráadásul mindezeket olyan neves intézményekben élheted át, mint a Kodály Központ, a Pécsi Nemzeti Színház vagy a Zsolnay Kulturális Negyed.

Egyetemünkön aktív sportélet zajlik, számos edzés és egyesület közül választhatsz, valamint részt vehetsz olyan különleges rendezvényeken, mint például a PTE Jeges Est, amikor az egyetemisták apraja-nagyja együtt korcsolyázik igazi bulihangulatban. És azt tudtad, hogy a PTE-n részt vehetsz a Táncoló Egyetem és Zenélő Egyetem kezdeményezések programjain is?

Mindezek mellett ne feledkezzünk meg a szakmai fejlődésről sem! A Pécsi Tudományegyetem Magyarország légrégebbi egyeteme és az egyik legjelentősebb kutatóegyeteme, ahol magas szintű tudományos munka zajlik. Mit jelent ez számodra? Országos szinten elismert oktatóktól biztos tudásanyagot sajátíthatsz el, továbbá lehetőséged nyílik különböző kutatásokba való bekapcsolódásra, tagja lehetsz szakkollégiumainknak és jelentkezhetsz a város különböző szakmai gyakorlati helyeire. Egyszóval: valódi tudást kapsz.

Remélem, már ezzel is felkeltettük az érdeklődésed, ráadásul van még két további jó hírem! Egyetemünk kollégiumai közül többet az elmúlt években újítottak fel, így jól felszerelt, szép, igényes szobák várnak, ha PTE-s kollégista leszel. Erről magad is meggyőződhetsz, ha a kollégiumok fülre kattintasz.

A másik jó hírem, hogy számos ösztöndíjat kínálunk számodra, melyek révén kevésbé kell az anyagiak miatt aggódnod és nyugodtabban élvezheted az egyetemi életet. Honlapunkon részletes leírást találsz az ösztöndíjakról és pályázatokról.

Őszintén remélem, hogy tartalmas évek és örök életre szóló élmények várnak rád a Pécsi Tudományegyetem hallgatójaként! És ne feledd: az Egyetemi Hallgatói Önkormányzatra mindig számíthatsz, segítünk tanulmányi-, juttatási- és kollégiumi ügyekben, hiszen számunkra a hallgatói érdekek képviselete a legfontosabb.