Erasmus+

Az Erasmus+ program segítségével lehetőség nyílik 3-12 hónapig tanulmányokat folytatni egy külföldi felsőoktatási intézményben, illetve egy Erasmus+ programországban található vállalkozásnál, szervezetnél lehet szakmai gyakorlatot teljesíteni (2-12 hónap), vagy akár a két tevékenységet kombinálni. A szakmai gyakorlatot frissen diplomát szerzett hallgatóként a végzést követő egy évben is meg lehet valósítani, feltéve, hogy még a végzés előtt, aktív hallgatóként pályázik a jelentkező.

További információ

Campus Mundi

Campus Mundi ösztöndíjjal a hallgatók a világ szinte bármely országában tanulhatnak egy félévet, szakmai tapasztalatot szerezhetnek, illetve kapcsolati tőkére tehetnek szert, amellyel előnyt szereznek majd a munkaerőpiacon. Interkulturális környezetben tehetnek szert nem mindennapi élményekre, miközben nyelvtudásuk fejlődik és magabiztosabbá válnak. Amennyiben külföldi partneregyetemeink egyikén szeretnél tanulni egy szemesztert – akár egy teljes tanévet az államközi egyezményeknek köszönhetően – vagy szakmai gyakorlatot szeretnél külföldön teljesíteni, esetleg egy szakmai konferencián tartanál előadást vagy kutatnál, akkor ez az ösztöndíj Neked szól!

További információ

PTE szerződései által biztosított hallgatói ösztöndíjak

A PTE egyetemközi szerződései által évente meghirdetésre kerülő ösztöndíjak vagy tandíjmentes tanulmányi lehetőségek, amik a következő országokban elérhetőek: USA, Mexikó, Japán, Dél-Korea, Kína, Tajvan, Oroszország, Azerbajdzsán

További információ

Ceepus Program

A CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies) egy közép-európai felsőoktatási csereprogram rövidítése A program célja, hogy lehetővé tegye a részt vevő országok felsőoktatási intézményei (egyetemek, főiskolák) számára vendégtanárok fogadását, diákcseréket, nyelvi és szakmai kurzusokon, valamint nyári egyetemeken való közös részvételt

További információ

Makovecz Hallgatói Ösztöndíj

A Makovecz Programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 64. § (2) bekezdésének f) pontja alapján a külhoni magyar nyelvű felsőoktatás támogatása céljából hirdeti meg.

A magyar-magyar hallgatói mobilitás növelése érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kijelölt határon túli, magyar oktatási nyelvű képzési helyeken biztosít az intézményközi együttműködésekben részképzési lehetőséget legfeljebb 5 hónapos időtartamra.

További információ

Egyéb elérhető ösztöndíjak

Egyéb alapképzéses, posztgraduális és illetve posztdoktori ösztöndíjakról a Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság honlapján találhattok információt.