HÍRFOLYAM
EHÖKHow to survive in Pécs? ...when you don’t speak Hungarian
2019-02-16
Congratulations, you did it! You arrived in Pécs, probably thousands of miles away from home, ready for your new adventure. Excited to meet new people, to get to know an unknown culture. But as soon as you step onto Hungarian soil, you become aware of one crucial problem: you don’t speak Hungarian...
EHÖKA depresszió anatómiája és különféle ízei – élménybeszámoló
2019-02-16
Tudtad, hogy ha a tünetek közül hármat-négyet felfedezel magadon, akkor te magad is lelki betegségben szenvedsz? Kissimon László (Lilasuka dász) egyetemet végzett, krisna-völgyi tanító depresszióról és annak ízeiről szóló előadására látogattam el, és bár a leírásban szereplő ételkóstoló is vonzott, elsősorban az elhangzottak izgattak.
EHÖKA tárgyfelvétel varázsai
2019-02-15
A tárgyfelvétel mindenki számára egyenlő az agyhalállal vagy a pulzusunk százszorosára növekedésével. Ami még inkább ronthat a helyzetünkön az az, hogy sajnos nem mindig sikerül azt a tárgyat felvennünk abban az időpontban és ahhoz a tanárhoz, akihez szeretnénk, vagy már ott megbukik a kísérletünk, hogy nem férünk be a kurzusra. De van egy csodás hírem azok számára, akikkel egy csónakban evezünk, mégpedig az, hogy egy egyszerű trükkel pillanatok alatt fel lehet tornászni a kreditmennyiségünket...
EHÖKAz „Öltözz pirosba!” és a büntetőper meséje
2019-02-14
2011 sikeres év volt a Szemem Fénye Alapítvány számára, és innentől kezdve úgy tűnt, csak felfelé vezet az út. 2018-ban azonban a gyermekhospice-t működtető szervezet kiadott egy közleményt, melyben arról számolt be, hogy a támogatások megcsappantak, leépítés történt, kiváló szakembereket kellett elbocsátani, és az áramot is majdnem kikapcsolták. Arról azonban nem beszéltek, hogy az alapítvány vezetője nem megfelelően kezelte a befolyt támogatási összegeket.
RendezvényPTE Hangja 2019!
2019-02-13
A PTE EHÖK meghirdeti a 2019-es „A PTE HANGJA” TEHETSÉGKUTATÓ versenyét! 18 éves kortól, PTE hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók, (hobbi) zenészek és énekesek jelentkezését várjuk, akik bár-zenét, jazzt, latin-amerikai zenét, popzenét, musicalt, operettet játszanak, énekelnek, és szívesen megmérettetnék magukat!