Európai Mobilitási Hét – Autómentes Nap 2022. 09. 22.
A PTE Zöld Egyetem Program és együttműködő Partnerei közös szervezésében

PROGRAMAJÁNLÓ (Autómentes Nap 20220922)

Bringás ízélmény reggeli a Pécsi Vásárcsarnok és a Bringaműhely együttműködésével
Helyszín, időpont: 07:00-10:00 Pécsi Vásárcsarnok

A PTE Zöld Egyetem Program Európai Mobilitási Hét keretében megrendezésre kerülő
programjaihoz csatlakozott Pécsi Vásárcsarnok termelői/vendéglátói minőségi alapanyagokból készült péksüteménnyel, házi zsíros kenyérrel, almával, teával, házi termelői tejjel várják mindazokat, akik ezen a napon kerékpárral indulnak útnak.

A helyszínen lehetőség nyílik a Bringaműhely jóvoltából egy gyors bicikli átvizsgálásra,
szükséges javítás esetén kedvezményre jogosító kupont kaphatnak a kerékpárosok, melyet egy későbbi szerviz alkalmából felhasználhatnak.

A program eső esetén elmarad, melyről a Zöld Egyetem Facebook oldalán tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Bringázz a munkába, suliba!

Nyakunkon a szeptember, jönnek a rohanós reggelek és egyre kevesebb alkalmunk lesz arra, hogy minőségi időt töltsünk el együtt a családdal. De ennek nem kell így lennie!
Bringázz a munkába, suliba! programunk célja, hogy a családokat aktív testmozgásra biztassuk, a gyerkőcöket pedig felelős közlekedésre tanítsuk. Mert kerékpárral minden nap vidáman és energikusan indul!

Ugye Te is velünk tartasz?

 

„Muti mivel utazol?” Szelfi pályázat a mobilitási héten (09.16-22. között) bármilyen
fenntartható(bb) közlekedési módot használók körében (kerékpár, segway, roller, göri,
gyalogosan, carpooling/telekocsi, tömegközlekedés). A fotókat a Zöld Egyetem erre
kialakított felületén várjuk.

Mutassunk példát közösen! Hogy mozgásba hozzuk a kreatív energiáidat, egy játékra invitálunk. Küldj be fotót arról, mivel utazol, mi pedig cserébe a beküldők között PTE ajándékcsomagokat sorsolunk. A nyerteseket e-mailben értesítjük.

PÉCSIKE ingyenes használata az Autómentes Napon

2022. szeptember 22-én, csütörtökön a 0 óra és 24 óra között váltott Pécsike 24 órás
kerékpárjegyet díjmentesen lehet megváltani. A jegyvásárlás ugyanúgy regisztrációhoz kötött, mint más alkalmakkor, továbbá a rendszer 8.400.-Ft-ot befoglal letétként a felhasználó bankszámláján, amit a jegy érvényességi idejének lejárta után 3 banki napon belül felszabadít. A kölcsönzési díj, tehát a 30 percen túli kerékpározás minden jegy és bérletfajta esetében ezen a napon díjmentes.
24 órás jegyvásárlás menete: Regisztrálásra a www.pecsike.hu weboldalon vagy a kölcsönző állomások vezérlőoszlopán van lehetőség. A regisztráció során megadott mobilszámra 8 számjegyű PIN kódot kap a felhasználó SMS-ben (és e-mailben). Az állomás vezérlőoszlopán a „Kölcsönzés PIN kóddal” menüpont kiválasztása után meg kell adni az SMS-ben kapott kódot, majd ennek elfogadása után lehet kiválasztani a használni kívánt kerékpárt. A dokkoló fény-és hangjelzéssel jelzi, hogy a kerékpár kihúzható a helyéről. 20 mp-ig villog a lámpa, mely idő alatt a kerékpár használatba vehető. Amennyiben ez nem történik meg a dokkoló visszazárja a kerékpárt.

További információ a www.pecsike.hu weboldalon.

 

Tömegközlekedés ingyenes használata Autómentes Napon

Az Autómentes nap egyik fő üzenete a környezetbarát és a fenntartható városi közösségi
közlekedés népszerűsítése. 2022. szeptember 22-én, az Autómentes napon a Tüke Busz Zrt. valamennyi járatán díjmentesen biztosítja a közösségi közlekedést Pécs város
közigazgatási területén.