Intézményi szakmai, tudományos ösztöndíj

Az Intézményi szakmai, tudományos ösztöndíjban és az intézményi közéleti ösztöndíjban a teljes idejű alapképzésben, osztatlan képzésben, mesterképzésben, felsőoktatási szakképzésben [ …. ] részt vevő hallgató részesülhet finanszírozási formától függetlenül. [TJSZ. 18. § (2) bek. alapján]

Az Intézményi szakmai, tudományos ösztöndíj a tantervi követelményeken túlmutató (tudományos, sport, művészeti) tevékenységet végző hallgató részére pályázat alapján, félévre, havonta folyósított juttatás. A pályázatot az EHÖK szakbizottsága által a pályázati kiírásban meghatározott módon és határidőig szükséges benyújtani. A pályázatok elbírálásának szempontjait és a pontrendszert az űrlap tartalmazza. A beérkezett pályázatokat az EHÖK szakbizottsága az ügyrendjének megfelelő eljárásban bírálja el. [TJSZ. 18. § (3) bek. alapján]

A pályázatokat részletesen átnézetni személyesen van lehetőség szeptember 23-27. között az EHÖK Ügyfélszolgálatán (7622 Pécs, Vasvári P. u. 4)!

Az átnézetés időpontfoglaláshoz kötött, amelyre az https://ehokidopont.pte.hu/login oldalon keresztül, a megfelelő időpontopciót választva van lehetőség. 

Kérjük, hogy a pályázat benyújtása előtt részletesen tanulmányozd a pályázati kiírást, illetve a pályázathoz tartozó kitöltési útmutatót!

– Intézményi Szakmai, Tudományos Ösztöndíj pályázati kiírás

 – Teljes űrlap és kitöltési útmutató (MINTA, a pályázatot benyújtani a Neptunban is szükséges!)

E-mail elérhetőség: palyazatok.ehok@pte.hu  (24-48 órán belül igyekszünk választ adni kérdésedre!)

Rendszeres szociális ösztöndíj és Alaptámogatás és Szakmai gyakorlati ösztöndíj

A kapcsolódó határozatok felkerültek a Neptun Tanulmányi Rendszerbe, elérhetőek az Ügyintézés / Kérvények / Leadott kérvények fülön, adott kérvény sorában a szürke plusz jelre kattintva, a Határozat megtekintése menüpontban. (Alaptámogatás esetében a kiküldött email tartalmazza a döntést és funkcionál határozatként!)

Amennyiben a felkerült döntéssel nem értesz egyet, a jogorvoslati eljárás keretén belül van lehetőséged fellebbezéssel élni a Másodfokú Tanulmányi Bizottság felé.

Ne feledd, amennyiben dokumentumhiány miatt került számodra kevesebb pont megítélésre, a fellebbezési eljárás során nincs lehetőséged hiánypótlásra, azaz a hiányzó dokumentum benyújtására!

Ha szeretnél a fellebbezéssel élni, a kitöltött iratmintát lehetőséged van személyesen az EHÖK Ügyfélszolgálatán leadni vagy postai úton megküldeni. A fellebbezéshez szükséges dokumentum ide kattintva érhető el.

A fellebbezések benyújtási határideje 2022. október 11.

Postázási cím
PTE EHÖK
7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4.
(Kérjük, hogy a borítékon tüntesd fel a pályázat nevét, valamint a fellebbezés szót) 

Arra kérünk, hogy először a palyazatok.ehok@pte.hu e-mail címen kérj tájékoztatást a pályázatod elbírálásával kapcsolatban, igyekszünk a lehető legrészletesebb választ nyújtani.

Amennyiben pályázatodat az e-mailben történő egyeztetést követően továbbra is megtekintenéd, úgy erre lehetőséget tudunk biztosítani.

Technikai okok miatt e-mailen keresztül tudtok időpontot foglalni, amennyiben szeretnétek a pályázataitokat személyesen megtekinteni.
A palyazatok.ehok@pte.hu e-mail címre írva tudtok időpontot foglalni, kérjük, tárgynak a következőt adjátok meg „Betekintés időpontfoglalás-NEPTUN KÓD”! Fontos, hogy a visszaigazoló üzenet megküldése után válik érvényessé a foglalásotok!
Az alábbi időpontokban tudunk lehetőséget biztosítani a betekintésre:
szeptember 30. (péntek) 10:00-13:00
október 3. (hétfő) 15:00-17:00
október 4. (kedd) 10:00-14:00

 

Rendkívüli Szociális Ösztöndíj

A rendkívüli szociális ösztöndíj a hallgató szociális helyzete váratlan romlásának kiegyenlítésére folyósított egyszeri juttatás, amelynek maximális összege adott félévben megegyezik a mindenkori legkisebb kötelező munkabér (minimálbér) összegével.

FONTOS! Az ösztöndíj pályázatokat papíralapon és Neptunban egyaránt be kell nyújtani. 

A pályázat Neptunban történő benyújtását követően a Neptun rendszer által generált, adatlapot (a „Leadott kérvények” menüpont alatt, az adott kérvény sorában szürke plusz ikonra kattintva, a „Nyomtatvány letöltése pdf-ként” menüpont alatt érhető el) valamennyi szükséges aláírást követően, az abban foglaltakat alátámasztó dokumentumok csatolásával együtt kérjük az EHÖK Ügyfélszolgálatán leadni.

Pályázat beérkezési határideje a Neptunban: 2023. január 31. (végzős hallgatók esetén a hallgatói jogviszony megszűnését megelőző nap)

További információ a pályázatról >>

Ha bármi további kérdésed van, az EHÖK Pályázati és Szolgáltató Iroda várja kérdéseidet a palyazatok.ehok@pte.hu címen!