Szeptember 10-én, szombaton ingyenes nyílt napot tart Pécs egyik legjobb hiphoptánciskolája. Minden táncolni vágyót szeretettel várnak.

Az Art Kingdom Dance Community neve ismerősen csenghet a táncosok körében, hiszen Magyarország egyik legnagyobb hiphoptánciskolájáról van szó. Számtalan hazai és neves külföldi versenyen szerepeltek, és hihetetlen helyezéseket értek el.

Többek között 2019-ben a European World of Dance tévéműsorban mutatták meg magukat, és egyetlen magyar csapatként harmadik helyezést zsebeltek be.

Az egyesület táncosai és tanárai már számos tévéshowban is szerepeltek, háttértáncosként megjelentek az X-faktor, a Nagy duett, a Szombat esti láz és az Álarcos énekes különböző évadjaiban.

Kőhalmi Endre Kristóf, az Art Kingdom tanára 10 évnyi budapesti táncolás és tanítás után szülővárosában, Pécsen is elindította a hiphoptánciskolát, hogy átadhassa tudását a táncolni vágyóknak. Kezdő, középhaladó és haladó szinten is oktat, és számos hazai és külföldi workshop vendégtanára volt már. Népszerű televíziós műsorokban is láthattuk már táncolni, valamint csapatával neves versenyeken szerzett tiszteletre méltó eredményeket. Például a Hip Hop Unite világbajnokságon elért győzelem vagy a World of Dance versenysorozat Varsó állomásának első helyezése. 

Endrének köszönhetően a Pécsi AK már egy éve aktívan működik, és több fellépést, videóprojektet tudhat maga mögött.

Két szinten zajlanak az órák, egy kezdő és egy középhaladó csoport működik.

A kezdő oktatás kedden és csütörtökön 16-tól 17 óráig, a középhaladó 17-től 18 óráig tart. A diákok gyors fejlődésének köszönhetően egy versenycsoport is várható az év folyamán. 

A kezdő csoportba 12 év feletti személyek jelentkezését várják, akik szeretnének megismerkedni a hiphop többféle stílusának alapjaival, mozgáskoordinációban fejlődni, változatos koreográfiákat tanulni, hangulatos órákon részt venni.

A kezdő csoport ajánlott mindazoknak, akik teljesen kezdők, újrakezdők vagy más táncstílusból érkezők.

Endrénél garantált a szakmai fejlődés és az óráin a jókedv.

A középhaladó/fellépő csapatba szintén 12 év felettieket várnak, akik már jártasak a hiphopstílusokban, esetleg többéves táncos múlttal rendelkeznek. Itt magasabb szinten zajlik az oktatás, bonyolultabb koreográfiák várják a lelkes tagokat.

A csoport többek között a különböző technikák, trendek pontos elsajátítására fekteti a hangsúlyt.

Endre hetente új koreográfiákkal várja a csapat tagjait a legváltozatosabb, kihívásokkal teli stílusokban. Gyakoriak a videóprojektek, a fellépések ezen a szinten, a látványos fejlődés pedig nem marad el.

Ha felkeltette az érdeklődésed a fejlődési lehetőség és a jó közösség az Art Kingdom Pécsnél, akkor mindenképp látogass el az ingyenes nyílt napjukra.

A nyílt nap és a heti táncórák helyszíne: 7626 Pécs, Búza 6/B (a Pécsi Sasok Mozgásközpont 2. emeleti terme).

A kezdő nyílt óra szeptember 10-én 15 órától 16.15-ig tart, a középhaladó pedig 16.30-tól 18 óráig. Ha egy kicsit is érdekel a tánc világa, akkor mindenképp látogass el az órára, próbáld ki magad, és ha élvezted, akkor iratkozz be a heti órákra is.

Én már fél éve vagyok tagja az AK Pécsnek, és már alig várom a következő évadot. A táncórák alatt nagyon sokat lehet fejlődni, izmosodni, és a hangulat is mindig király.

A csapat vidám és befogadó, nem kell félned, ha újként csatlakozol hozzájuk.

Valamint az órákon kívül is megmarad a jó társaság, a közös social media csoportokban folyik a beszélgetés és a videóprojektek, fellépések szervezése.

A tánciskola tartalmait megtekintheted az alábbi oldalakon: 

@akdancecommunity

@art_kingdom_pecs

https://akdancecommunity.com/

Valamint ha kérdés merült fel benned, nyugodtan keresd Kőhalmi Endrét üzenetben, Instagramon: @endrekohalmi, vagy akár telefonon: 06-30 649-9565.

Egy szó mint száz, ha szeretsz táncolni, és szeretnél egy nagyszerű csapat tagja lenni, akkor gyere el az ingyenes nyílt napra, aztán pedig csatlakozz hozzánk. A már meglévő csapatok alig várják az új, lelkes tagok érkezését!

Írta: Soós Enikő