Manapság már megannyi internetes filmportál áll rendelkezésünkre, nekünk csak kattintani kell párat, és már kezdődhet is a mozizás. Ha rátévedünk egy filmes szolgáltató oldalára, jelen esetben a Netflixre, másodpercek töredéke alatt lehetőségek tárházával találjuk magunkat szemben, és a bőség zavarában hirtelen nem is tudjuk, hogy hol kezdjük a böngészést. Még ha csak egy könnyed vígjátékot szeretnénk is megnézni, két kattintás között már harmadjára ugrik fel az a bizonyos toplista. Sokszor inkább nem is nézünk végül semmit, mondván, hogy „nem találtunk semmi jót”

Pontosan ezért indul most legújabb sorozatunk, ami kapaszkodót nyújt a kifürkészhetetlen filmes oldalak megfejtésében. Minden alkalommal egy-egy műfajból ajánlok néhány filmet, melyeket mind egyetlen platformon találhatsz meg.

Lehet, hogy nem is gondolnád, milyen kincseket rejtenek ezek az oldalak, de az is lehet, hogy egyszerűen nem tudtad, hol keresd őket.

És hogy ne csak a legfelkapottabb filmekkel legyen dolgunk, néhány ismert moziélmény mellett listánk által az elbújó gyöngyszemekkel is gazdagodhat majd a látóköröd. Aggodalomra semmi ok, nem hagyunk elveszni a Netflix útvesztőjében!

Egy hosszú nap után mire is vágyik jobban az ember, mint egy szellemes és könnyed filmre?

A Netflix ebben a témában kétségkívül az élen jár, ezért legelső témánk a laza kikapcsolódás.

Túl jó nő a csajom (2010)

Kirk (Jay Baruchel), a vékonyka repülőtéri biztonsági őr magát átlagos, rosszabb napokon átlagon aluli férfinak tartja.

Beleillik a tipikus szerencsétlen, de nagyon is jószívű romkomfőhős profiljába, aki aztán megtalálja a mindent elsöprő szerelmet egy nála sokkal vonzóbb nő oldalán.

Ez egyébként Kirk esetében sincsen másképp.

Valamilyen véletlen folytán találkozik Mollyval (Alice Eve), akiről aztán a fiú el sem tudja képzelni, ugyan mit ehet rajta a szőke, kékszemű és elbűvölő nő. De nem minden a külső, és ezt nem csupán a klisés mondás tartja, hanem Molly is hasonlóképpen gondolkodik.

Kirk ezzel nemcsak bizonyít az őt folyamatosan piszkáló családjának és barátainak, hanem, mint titkon romantikus alkat, Mollyban megtalálja azt, amit mindig is keresett.

Igenis képes becsajozni, és nem is akárki érdeklődik utána, hanem egy bombázó! Talán egy nap még pilóta is lehet belőle, amire mindig is vágyott.

Vérmesék (2013)

Egy vádalku, folyamatos bujkálás, látszatélet, fekete humor és egy maffiózó család. A családfő, Giovanni Manzoni (Robert De Niro) megelégeli a gengszteréletet, és nyugalomra vágyik.

Alku ellenében feladja a maffiafőnököt, és innentől kezdve sosem hunyhatja le nyugodtan a szemét.

Az FBI tanúvédelmi programja és a két kihelyezett ügynök sem védheti meg a családot a vérbosszútól, így Giovannit (aki egyébként éppen egy regény írásán dolgozik) és feleségét (Michelle Pfeiffer) egy kicsiny francia városba költöztetik két kamasz gyerekükkel együtt.

A Manzoni család mindennapjaiba nyerhetünk betekintést, ami tele van távcsövekkel, titkos jelzésekkel, műmosollyal meg persze izgalmas és komikus jelenetekkel.

Nagyon szerethető, kissé szatirikus karakterek és egy kicsit minden egyszerre: van viszonzatlan kamasz szerelem, a maffiacsaládok elhíresült összetartása és Luc Besson rendezési stílusából adódóan persze vérből sem szenvedünk hiányt egy-egy akciódús jelenet közben.

Manzoniék lehet, hogy kiestek a gyakorlatból, de rajtuk még a maffia sem talál fogást!

Terhes társaság (2010)

A Másnaposokból ismert Alan Garner és a Vasember találkozása egy road movie keretein belül.

A jól szituált Peter (Robert Downey Jr.) és a pihent agyú Ethan (Zach Galifianakis) első találkozása nem sül el túl jól.

Mikor a gépen is egymás közelébe szól a jegyük, összeszólalkozásuk miatt a légitársaság kitiltja őket az összes induló járatról, amivel hazajuthatnának.

Peter azonban feleségéhez siet haza, akinél bármelyik pillanatban megindulhat a szülés. Nincs sok választása, csatlakozik Ethanhez, hogy időben hazajuthasson.

Az előttük álló kalandos úttal viszont nem számolt, amikor elfogadta flúgos útitársa segítségét.

Meggyűlik a bajuk a Grand Canyonnal, a rendőrökkel és Sonnyval, Ethan francia bulldogjával. Peter lehet, hogy kezdetekben a pokolra kívánja Ethant, de időközben mégis elnyeri szimpátiáját. Az tuti, hogy életre szóló barátságot kötnek ez idő alatt, már csak egy dolog kérdéses: hogy végül sikerül-e hazaérniük időben.

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt (2003)

Hogy a csajos estéknek is kedvezzünk, térjünk rá egy némileg lágyabb vonalra: egy romantikus vígjátékra. Andie (Kate Hudson) egy jól menő magazinnál rovatvezető.

Mások csak úgy ismerik mint a „How to” lányt, azonban a felszínes rovatok helyett ő inkább valami komolyabb témával foglalkozna: minden vágya, hogy politikáról írhasson.

Legjobb barátnői is vele dolgoznak, köztük Michelle (Kathryn Hahn) is, aki szakítások sorozata után padlón van.

A főszerkesztő követeli Michelle-től, hogy írja meg, vajon miért nem jár sikerrel a férfiak terén. Andie kimenti barátnőjét a kötelesség alól, és átvállalja a feladatot, majd elhatározza, hogy felszed valakit, aztán elvéti a nagy randikézikönyv létező összes íratlan hibáját.

Belead apait-anyait, hogy bizonyítani tudjon főnökének, és hogy megírhassa az olvasóknak, hogy „hogyan nem érdemes randizni”.

Kiszemelt „áldozatával” viszont kicsit mellélőtt, és nem gondolta át, hogy talán nem is ő szedte fel a szintén hátsó szándékokkal közeledő sármos fiatalembert (Matthew McConaughey), hanem éppen fordítva. Így esik, hogy egy kicsit elhúzódik az a 10 nap, mialatt el kellene veszíteniük egymást. 

Páros mellékhatás (2009)

Ha egy igazi amerikai vígjátékra vágynál: megtaláltad. 

Egy baráti társaságból négy házaspár elutazik a megtestesült tengerparti paradicsomba.

Hogy mi a program? Napozni, koktélokat szürcsölgetni a napsütésben és kikapcsolódni. Legalábbis azt hitték, hogy így lesz…

Az ötlettel Cynthia és Jason rukkol elő, akik kétségbeesetten menteni próbálják házasságukat. Meg is találják az erre szolgáló tökéletes helyszínt: egy üdülőhelyet, ahol szakértők tartanak pároknak foglalkozásokat kapcsolatuk javítására.

Ezeket az információkat azonban barátaikkal nem osztották meg, akik ha először kicsit vonakodva is, de belementek a vakációba, és csak a szigetre megérkezve döbbenek rá, mi célból érkeztek a „második nászutukra”.

Kezdetét veszi tehát a folyamatos civakodás, a kötelező programok sora, és mindenki magánélete a feje tetejére áll.

Mint később kiderül, lehet, hogy a másik három párnak nagyobb szüksége van egy kis terápiára, mint azt hitték volna. 

A forók forrása: port.hu

Írta: Matos Sára Anna