Jakabhegyi Kollégium

Felújítva: 2011

  • Cím: 7624 Pécs, Jakabhegyi út 8.
  • Szobatípus: 2x3 férőhelyes blokkok és 2 fős, páros szobák
  • Kollégiumi díj: 
    • 2x3 férőhely: 23.400 Ft / hó (állami ösztöndíjas) | 29.900 Ft / hó (önköltséges)
    • 2 fős szoba férőhely: 26.000 Ft / hó (állami ösztöndíjas) | 32.500 Ft / hó (önköltséges)

Rövid leírás

A Jakabhegyi út 8-as szám alatt található kollégium Pécs egyik legjobban felszerelt kollégiuma, amely közel 500 főnek ad ideiglenes otthont. A kollégium alapvetően két szárnyra osztható; egy délire és egy északira, amelyeket a központi lépcsőház köt össze. A kollégiumban való közlekedést három lift teszi kényelmesebbé. A lakó szobákon túl a kollégium minden lakószintjén megtalálható egy jellemzően öt fő befogadására alkalmas tanuló helység, amely a kollégisták zavartalan tanulásához kíván teret biztosítani. A kollégium legalsó szintjén megtalálható egy mosókonyha, amelyben öt mosógép áll rendelkezésre. Továbbá az épületen belül működik egy büfé és időszakosan egy szórakozó helység, illetve egy konditerem is. Lehetőség van továbbá a kollégiumban a kerekpárok tárolására, illetve az épületet déli irányból egy parkoló veszi körbe, amelyben a kollégisták számára ingyenes a parkolás.

A kollégiumban jellemző blokkok két három fős szobából állnak. A szoba minden lakójának van egy ágya, ágyneműtartója, egy íróasztala, három csatlakozó az elektromos hálózathoz illetve egy port a vezetékes interneteléréshez. Ezen felül egy ruhás szekrénnyel és egy három rekeszes polcrendszerrel gazdálkodhatnak a kollégisták fejenként. A szobákon felül a blokk tartalmaz egy közös konyhát, melybe a hallgatók által hozott mikró, két főzőlap, szagelszívó, egy darab mosdókagyló, csap, egy szemetes, egy hűtő; amely hat rekesszel rendelkezik, konyhaszekrény; amely szintén hat rekeszes és egy étkezőasztal három székkel található. Minden blokk rendelkezik saját fürdőszobával.

A kollégium legalsó lakó szintjén kifejezetten párok számára kialakított szobák találhatók. Az itt lakók a folyosó közepén megtalálható közös konyhán osztoznak, de ettől eltekintve a szobák felszereltsége megegyezik a hat fős blokkokéval. A felsőbb lakószintek folyosóinak végein is megtalálhatóak páros szobák, ezekben külön konyha is rendelkezésére áll a kollégistáknak.

Illetve vannak három fős szobák is, amelyek felszereltsége mindenben megegyezik a hat fős blokkokéval, kisebb hűtő és konyha jellemzi ezeket a szobákat.


Diákbizottság tagjai

Vanya Dóra

elnök

  • E-mail: vanyadora10@gmail.com