Elsőéves kollégiumi jelentkezés

Kedves Hallgatók!

Elkezdtük a pályázatok feldolgozását. Várhatóan a besorolási és a felvételi döntésről szóló rövid tájékoztató üzenetet (e-mailben) 2018. augusztus 21-n a késő esti órákban fogjátok megkapni.

Hiánypótlásra, késedelmes leadásra nincsen lehetőségetek, azonban 2018 augusztus 21-n megjelenik a rektori méltányossági pályázati felhívás valamint a várólista/pótjelentkezéshez kapcsolódó információ.

Kérünk benneteket, hogy az eredmények közléséig - munkákat könnyítve - elektronikus úton keressetek minket az alábbi elérhetőségen: kollegiumok.ehok@pte.hu

Köszönjük szépen!


 

 Kedves Gólya Hallgatónk!

Sikeres felvételedet követően számos elintézendő ügy vár Rád, amelyek szükségesek ahhoz, hogy megkezdhesd egyetemi tanulmányaidat. Ezek közül az egyik, ha nem a legfontosabb a biztos lakhatásod, ezért egy gyors összefoglalót szeretnénk adni a legfontosabb határidőkről és feladatokról.

2018. Július 31., Kedd– Megjelenik a kollégiumi pályázati felhívás

Hivatalosan a kollégiumi pályázati felhívással együtt kezdődik meg a kollégiumi eljárás. Azonban addig is lehetőséged van rá, hogy a gyakran ismételt kérdéseket áttanulmányozd.

Bár jelentkezést elektronikusan, a Neptun tanulmányi rendszeren keresztül kell majd elindítanod, a szociális részpontszámhoz számos dokumentum beszerzése szükséges.

A kollégiumi pályázati felhívás értelmében a jelentkezésedet augusztus 2-tól augusztus 13. éjfélig nyújthatod be a Neptun rendszeren keresztül. Ezt követően másnap, augusztus 14-e délután 16 óráig kell eljuttatnod hozzánk.

Ezért arra kérünk, hogy a honlapra elhelyezett szociális űrlap minta, valamint kitöltési útmutató alapján kezdd el már most beszerezni a dokumentumokat, ne várj a Neptun kódodra!

2018. Augusztus 8., Szerda – Megérkeznek a Neptun kódok postán

Várhatóan augusztus 8-ig mindenkihez eljutnak a Neptun kódok, és kezdetét veheti a tényleges jelentkezés.

Szerencsédre, ha minden dokumentum a birtokodban van már, amit papír alapon be kell szerezni, akkor pár perc alatt kitöltheted a kérvényt. Fontos, hogy a kérvényt véglegesítened kell, majd pedig kinyomtatni és aláírni a kinyomtatott nyomtatvány utolsó oldalát

Ajánljuk, hogy minden kollégiumot jelölj meg, mert ebben az esetben, ha az egyik kollégiumba nem férsz be, akkor a Te általad meghatározott sorrendben keresünk számodra másik kolit!

Összeállítottunk egy rövid útmutatót, hogy pontosan hol és hogyan tudod a Neptunon keresztül kitölteni a kérvényedet.

Amennyiben az útmutatón kívül további segítségre van szükséged, azt az EHÖK-től kérhetsz:

2018. Augusztus 13., Hétfő – Zárul az elektronikus jelentkezés

Az elektronikus jelentkezésedet augusztus 13-án, 23 óra 59 percig adhatod le.

Ezt követően a Neptun rendszer lezár, új jelentkezés benyújtására nincs lehetőség.

2018. Augusztus 14., Kedd – Beérkezési határidő

Ez az utolsó nap, amikorra legkésőbb be kell érkeznie a kérelmednek. Így arra kérünk, hogy amennyiben a postai feladást választod, mindenképpen tértivevénnyel, valamint elsőbbségivel tedd ezt meg legkésőbb a hétfői nap folyamán, hogy biztos beérkezzen a pályázatod! A boritékra ne felejtsd el ráírni, hogy „Kollégiumi pályázat”!

Postázási cím
PTE EHÖK
7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4.


Kapcsolat 

Telefonon kizárólag általános tájékoztatást tudunk adni, egyedi kérdés esetén kérünk benneteket, e-mailben keressetek minket!

Telefonon 10:00 és 15:00 óra között állunk rendelkezésetekre.

 

Koczka Viktor

mb. kollégiumi referens

Telefon: +36 72 501 500 (18526)

Mobil

 
E-mail: kollegiumok.ehok@pte.hu

 

 

  

 

Budai Katalin

Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság alelnök

Telefon: +36 72 501 500 (18526)

Mobil

 
E-mail: palyazatok.ehok@pte.hu 

 

 

 

  alt=

Rajczi Rudolf Gábor

Központi Kollégiumi Bizottsági elnök

Telefon: +36 72 501 500 (18526)

 

 
E-mail: rajczi.rudolf@pte.hu 

 

 

 

Fontos dokumentumok:

 


 

  Pécsi kollégiumaink

A jelentkezés során a tanulmányi rendszerben megadhatsz egy prioritás sorrendet, hogy mely kollégiumokba szeretnél leginkább kerülni.


Fontos, hogy amennyiben pécsi kollégiumba szeretnél kerülni, valamennyi itt található kollégiumot jelöld meg!

 

Boszorkány úti Kollégium

 

A kollégiumot 2008-ban teljesen felújították így XXI. századi körülmények között tölthetik a hallgatók egyetemi éveiket. A kollégiumban blokkos rendszer került kialakításra. Blokkonként 4 fő (szobánkét 2-2) részére van közös vizesblokk (fürdő/WC). Szintenként két közös használatú konyha áll a hallgatók rendelkezésére. Az épületben kettő akadálymentesített szoba is rendelkezésre áll. A kollégium tömegközlekedéssel kiválóan megközelíthető. A MIK a kollégiumi épület közvetlen szomszédságában, a TTK-BTK is kényelmes távolságban található.  

Kollégiumi díj:
Állami ösztöndíjas hallgatók részére: 17 475 Ft / hó
Önköltséges hallgatók részére: 18 000 Ft / hó

 

Szalay László Kollégium

 

A kollégium a Tudásközpont és Kodály Központ között található. 2010-ben egy teljes felújítás után adták át újra a hallgatók részére. Blokkos rendszer kialakításával 2x3 fős apartmanokat hoztak létre. Blokkonként étkező, konyha, fürdő és WC áll az itt lakó 6 hallgató rendelkezésére. Az épületben egy akadálymentesített szoba is rendelkezésre áll. A kollégium tömegközlekedéssel kiválóan megközelíthető. A jogi és közgazdaságtudományi kar, valamint a Művészeti kar és a BTK két szakja (kommunikáció, szociológia) is pár perc sétára van a kollégiumtól.

Kollégiumi díj:
Állami ösztöndíjas hallgatók részére: 9 320 Ft / hó
Önköltséges hallgatók részére: 18 000 Ft / hó

 

 

Szántó Kollégium

 

Az épületet 2011-ben teljesen felújították. A kollégiumban XXI. századi körülmények között tölthetik az egyetemisták a mindennapjaikat. Blokkos rendszer kialakításával 2x2 fős apartmanokat hoztak létre. Blokkonként konyha, fürdő és WC áll az itt lakó 4 hallgató rendelkezésére. Buszmegállók a kollégium közelében, így az ETK, ÁOK és a TTK-BTK is tömegközlekedéssel, valamint gyalogosan is pár perc alatt elérhető. Az épületben kettő akadálymentesített szoba is rendelkezésre áll.

Kollégiumi díj:

Állami ösztöndíjas hallgatók részére: 17 475 Ft / hó
Önköltséges hallgatók részére: 18 000 Ft / hó

 

 

Jakabhegyi Kollégium

 

A kollégiumot 2011 őszén adták át teljes felújítást követően. A hallgatók blokkos rendszerben kerülnek elhelyezésre. Blokkonként 2 szoba (3-3 fő), WC, fürdő, konyha és étkező áll az itt lakó hallgatók rendelkezésére apartmanonként. Az épületben két akadálymentesített szoba is rendelkezésre áll. Az ÁOK, TTK-BTK pár perc sétával elérhető. A kollégium tömegközlekedéssel kiválóan megközelíthető.

Kollégiumi díj:

Állami ösztöndíjas hallgatók részére: 9 320 Ft  / hó (3 ágyas szoba)
Önköltséges hallgatók részére: 18 000 Ft / hó

 

 

Laterum Kollégium

 

Az épület 2002 óta üzemel kollégiumonként. A hallgatók 4 illetve 5 ágyas szobákba kerülnek elhelyezésre, szobánként vizesblokk található. Szintenként egy-egy közös használatú konyha is a hallgatók rendelkezésére áll.

A kollégium közeléből tömegközlekedéssel az egyetem valamennyi kara könnyen megközelíthető.

Kollégiumi díj:

Állami ösztöndíjas hallgatók részére: 9 320 Ft  / hó
Önköltséges hallgatók részére: 12 000 Ft / hó

 Vidéki kollégiumok

 

KPVK Szekszárdi Kollégium

 

A hallgatók elhelyezése a nyolc szintes épületben három ágyas szobákban történik. Szintenként közös használatú konyha, valamint vizesblokk található.

A közös használatú vizesblokkok 2017/2018 tanévben teljes felújításon esnek át.

Kollégiumi díj:

Állami ösztöndíjas hallgatók részére: 9 320 Ft  / hó
Önköltséges hallgatók részére: 12 000 Ft / hó

ETK Vidéki Kollégiumok

Az ETK a pécsi képzési hely mellett Szombathelyen, Kaposváron, és Zalaegerszegen is rendelkezik kollégiummal. A kollégiumi díj az állami ösztöndíjas hallgatók részére 9 320 Ft, az önköltséges hallgatók részére 12 000 Ft / hó.