HÍRFOLYAM
PályázatPTE Sport és Parasport Ösztöndíj
2017-10-12
Pályázatot nyújthatnak be a PTE-n bármely képzési és finanszírozási formában tanulmányokat folytató, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező magyar, valamint külföldi állampolgárságú hallgatók, akik nem az első tanulmányi félévüket végzik Egyetemünkön.
EHÖKErasmus? Ljubljana!
2017-10-10
Egy éve ilyenkor kapkodtam. Vonatjegyet foglaltam. Útiszótárat vettem. Ötször pakoltam át a táskámat, hogy az utolsó pulóver is beleférjen. Izgatott voltam. Féltem. Menni akartam, és maradni. Aztán egy pillanat alatt elérkezett az a nap, amikor a Déli pályaudvaron felszálltam arra a vonatra, amelyiken elzötyögtem egészen Ljubljanáig.
EHÖKA két otthon: Kína és Pécs
2017-10-10
Eredeti ötletem alapján sétáltunk volna egyet; én kérdezek, ő válaszol, elköszönünk, vége. Ehelyett találkoztam egy kedves, mosolygós, fiatal kínai hölggyel, aki tele van energiával, életkedvvel, és akivel már a következő találkozónkat szervezzük. Ő nem más, mint Li Yanru, egy másodéves biológia szakos hallgató, aki Kínából érkezett hozzánk.
PályázatUjvári János diplomadíj-pályázat
2017-10-04
Az Ujvári János diplomadíj-pályázat a választott diplomadolgozati témájukhoz kapcsolódva mutatja be a végzős hallgatóknak a szellemitulajdon-védelem szerepét és jelentőségét a mindennapi életben, és olyan tudáshoz juttatja a hallgatókat, amit a későbbiekben munkavállalóként, kutatóként vagy mérnökként is hasznosítani tudnak a saját vagy cégük által fejlesztett megoldások piaci oltalmának és menedzselésének során.
PályázatPályázat Jogi referens pozícióra
2017-09-27
Alulírott Takács Gyula, a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökeként az alábbiak szerint pályázatot írok ki PTE EHÖK Jogi referens pozíció betöltésére.