HÍRFOLYAM
EHÖKZöld Egyetem – végre egy hely, ahol nem zöldségeket beszélnek…
2019-02-11
Érdekel a környezetvédelem? Vagy az, hogy Te magad mit tehetsz a környezetedért? Szeretnél hasznos és érdekes információkhoz jutni a témában, vagy éppen vitáznál róla egy jót? Ha igen, akkor nem kérdés: a Zöld Egyetemen a helyed.
EHÖKSikeres magyar diszlexiások
2019-02-09
Horgas Tamásné Zsuzsa hatodik érzéke az a szakmai tapasztalat, amelyet fejlesztőpedagógusként és nevelési tanácsadó szakemberként szerzett. Első neki küldött e-mailemből, ami két mondat volt csupán, már sejtette, hogy én is érintett lehetek. Január 30-án mutatták be a szakember Sikeres magyar diszlexiások című, Magyarországon eddig egyedülálló interjúkötetét. Az ebben a témában hiánypótló riportsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a diszlexiával küzdő tanulók helyzetére, illetve hogy kitartásra biztassa őket.
EHÖKNincs időd olvasni?
2019-02-09
Talán nem én vagyok az egyetlen, akinek „nem volt ideje” elolvasni egy könyvet sem a múlt évben, de egy nyolcévados sorozatot három hónap alatt kivégzett és a telefonját addig nyomkodta esténként az ágyban, amíg az agya teljesen túlpörgött a mérhetetlen mennyiségű információtól.
EHÖKA legszürrealistább szürrealista – Salvador Dalí: A halhatatlanság nyomában
2019-02-06
Életünk legnagyobb félelme minden bizonnyal annak végességével függ össze. Nem volt ez másképp a híres katalán festő, Salvador Dalí esetében sem, aki megszállottan kereste a halhatatlanság titkát, még teste hibernálásának gondolatával is eljátszott. Habár a szürrealizmus kétségtelenül legkiemelkedőbb alakja fizikai valójában már kereken harminc éve nincs köztünk, megkerülhetetlen személyiségének, és legfőképp korszakalkotó műveinek köszönhetően kitörölhetetlen nyomot hagyott a művészet történetében.
EHÖKPTE DOK családtámogatás
2019-01-18
A 2018. évet Magyarország Kormánya a „Családok éveként” határozta meg, amely során az Egyetem is változatos program-sorozatot kínált valamennyi egyetemi polgárának. A kezdeményezéshez a Doktorandusz Önkormányzat egy olyan tájékoztató kiadvány elkészítésével járult hozzá, amely a gyermekáldást követően elérhető támogatásokat gyűjti össze és rendszerezi.