EHÖK HÍR
EHÖK

Idén is kiválasztottuk a PTE Hangját!

2018-04-27

A PTE Hangja tehetségkutató verseny a tavalyi sikereket követően ismét lehetőséget biztosított az egyetem hallgatóinak, hogy hangjukat közönség előtt is megmérettethessék. A rendezvény a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának (EHÖK) szervezésében valósult meg az eddig még fel nem fedezett tehetségek kiemelése és fejlődési lehetőségük biztosítása érdekében.

Az idei döntő 2018. április 26-án került megrendezésre a Zsolnay Kulturális Negyedben, a Pécsi Egyetemi Napok 0. napján, ahol az előválogatón továbbjutott 12 döntős mérhette össze énektudását a közönség előtt.  A produkciókat idén is szakmai zsűri értékelte a zenei tudás, az intonációs biztonság, a ritmusérzék, a színpadi jelenlét, a technikai felkészültség, a megjelenés, a stílus, és nem utolsó sorban az egyéniséghez illő dalválasztás alapján.

A zsűriben többek között helyet foglalt Vermes Tímea, opera-, operett-, musical énekesnő és színésznő, Lakner Tamás, Liszt Ferenc-díjas karnagy, a PTE Művészeti Kar dékánja és Beck Zoltán, a 30Y alternatív rockegyüttes alapítója, zenész, gitáros és szövegíró, a Zenélő Egyetem projekt megvalósítója.

Értékelésük alapján a jogi karról érkező Édelmann Szofi kaphatta meg 2018-ban a PTE Hangja címet, aki Christina Aguilera Bound To You című dalával kápráztatta el a közönséget. Szofi elmondta, hogy fellépése előtt nagyon izgult, de a színpadra már tiszta fejjel tudott felmenni. „Hihetetlen élmény volt már a felkészülés is, rengeteg új embert ismerhettem meg, profi zenészekkel, profi énektanárral, vokalistákkal, hangtechnikusokkal dolgozhattunk együtt. Ezúton is köszönjük az ő segítségüket és munkájukat!” A második helyezést Bagossy Rebeka érte el The Show Must Go On előadásával.

A verseny nem csupán a hazai hallgatók, hanem a nemzetközi képzésben résztvevők között is nagy népszerűségnek örvendett idén is. A döntősök közül négyen külföldi hallgatóként vettek részt a tehetségkutatóban. A harmadik helyezést Samuel Akinola nyerte el, aki Stevie Wonder Superstition című számát adta elő.