EHÖK HÍR
EHÖK Karib-PENger kalózai

Karib-PENger kalózai

2020-02-09

A Pécsi Tudományegyetem legnagyobb kulturális és szórakoztató rendezvénysorozata, a Pécsi Egyetemi Napok tavaly tavasszal is beköszöntött az egyetemisták életébe. Ahogy minden évben, 2019-ben is megrendezésre került a diákrektor-választás, melyet ezúttal a MIK Karib-PENger kalózai nevű csapata nyert. Fődíjuk egy bulgáriai út volt, mely a No Signal technofesztivál keretein belül valósult meg. A győztes csapat diákrektorát, Ozorai Barnabást kérdeztem.

Milyen procedúrákon kellett végigmenni, amikor jelentkezett a csapatotok a diákrektor-választásra?

Tulajdonképpen már tavaly is szerettünk volna jelentkezni, viszont akkor nem volt rá lehetőségünk, ezért idén ragadtuk meg az alkalmat hárman-négyen haverok. Gyűjtöttünk egy csapatot, leginkább ismerősöket kérdeztünk.

Az volt fontos számunkra, hogy a csapattagok ne jöjjenek zavarba, amikor fellépésre kerül a sor, így próbáltunk embereket választani.

Az alapötlet az volt, hogy tengerészek leszünk. Eredetiteg Részeg PENgerészek néven szerettünk volna indulni, végül mégis váltottunk, így lettünk a Karib-PENger kalózai. Kértek egy csapatképet, a tagok nevét, meg egy alapkoncepciót kb. 3–4 mondatban.

Mint tudjuk, ahhoz, hogy népszerűsítsétek a csapatot és több szavazót szerezzetek, próbákat kellett kiállnotok. Mennyire voltak kötöttek a feladatok?

Egész rugalmasak voltak, például a hatodik próbánál eredetileg az volt a feladat, hogy menjünk oda emberekhez, és fotózkodjunk velük, de inkább állítottunk egy standot, és limonádét árultunk. Próbáltunk kreatívak lenni a többi feladatnál is. Úgy voltunk vele, hogy a próbákat inkább a mi témánkra szabjuk, így sok „kalóz-dolgot” vittünk bele.

A verseny egyik legfontosabb pontja a csapatvideók bemutatása volt. A kisfilm készítéséhez kaptatok támpontokat, vagy teljesen rátok bízták a feladatot?

Nem volt megszabva, hogy mit hogyan csináljunk. A lényeg az volt, hogy készítsünk egy csapatvideót, ami bemutat minket, meg a koncepciónkat.

Ez a feladat annyira nem jött ki jól nálunk, mert nem találtunk operatőrt az első egy hónapban, csak az utolsó pillanatokban. Körülbelül két nap alatt forgattuk le az egészet, végül a kamerásunk összevágta. A kisfilmünk röviden arról szólt, hogy két ellenséges csapat (kalózok és matrózok) küzd egy elrejtett ládáért, és az ahhoz tartozó kulcsért. A Tettyén forgattunk, végül mi nyertünk, a kalózok, így megkaptuk a ládát és a kulcsot is.

A finálé, a bemutatkozó est során hogyan éreztétek magatokat, illetve mivel készültetek a győzelem érdekében?

Tulajdonképpen a bemutatkozó estre szenteltük a legtöbb időt. Előre semmit nem árultak el, csak annyit, hogy elő kell adnunk valamit. Szeretek szerepelni, szóval nem volt ezzel problémám.

Arra jutottunk, hogy betanulunk egy koreográfiát, és táncolni fogunk. Nagyon sokat próbáltunk, két héten keresztül körülbelül 6–8 táncpróbánk volt.

Az előadás előtt mindenki izgult egy kicsit, hogy jól sikerüljön, de ennek ellenére úgy álltunk oda, hogy mi most győzni fogunk.

És így is lett, a Karib-PENger kalózai nyerte meg a 2019-es diákrektor-választást, a fődíjatok egy bulgáriai út volt. Hogyan telt a vakáció?

Négy busz indult Budapestről. Sűrű napirendünk volt, minden napra jutott 3–4 program. A buszon utazott velünk két szervező, és még az odaúton megkérdezték, hogy melyik programcsomagot választjuk a No Signal fesztivál keretein belül. Mi a viszonylag sok programot tartalmazó particsomagot választottuk, így minden nap részt vehettünk valamilyen izgalmas eseményen. Volt például medencés buli, aquaparkozás, kvíz. Nem kellett mindegyiken részt vennünk, olyan is volt, hogy csak összeültünk a csapattal, és társasoztunk.

A Naposparton töltöttük el ezt a remek 6 napot, tőle körülbelül 15 kilométerre volt egy szép, régi város, Neszabar, oda mentünk turistáskodni.

Szóval tulajdonképpen nagyon jól éreztük magunkat, felejthetetlen élmény volt maga a verseny is, és az utazás is. Mindenkinek ajánljuk, hogy próbálja ki magát a diákrektor választáson, mert nem fogja megbánni.

 

Írta: Borsay Réka