EHÖK HÍR
EHÖK Megkérdezik a hallgatókat, mivel elégedettek, mivel nem

Megkérdezik a hallgatókat, mivel elégedettek, mivel nem

2014-08-30

Új Dunántúli Napló

2014.08.29 - 4. oldal - [6412997]

Végre észrevették a külföldi diákokat

*Egyetem - Megkérdezik a hallgatókat, mivel elégedettek, mivel nem

Fontos egyeztetést tartottak a Pécsett tanuló külföldi hallgatók számára hasznos szolgáltatások fejlesztése érdekében. A téma az volt, hogy miképpen lehetne az egyetem határainkon túlról érkező mintegy kétezer hallgatója számára nyújtott városi szolgáltatásokat az ő igényeikhez igazítani. Az egyeztetésen az egyetem, Pécs Polgármesteri Hivatala, a Pécs Holding, a Tüke Busz és a Biokom képviselői vettek részt.

Kiemelt cél Pécsett a külföldi hallgatók komfortérzetének növelése, hisz nekik köszönhetően sokszínűbbé, pezsgőbbé válik a város kulturális élete, a külföldi hallgatók komoly gazdaságélénkítő szereppel is bírnak Pécs életében. Azt már tudják, hogy a külföldi hallgatók számára fontos, hogy Pécs befogadó város legyen, ahol a magas szintű oktatás mellett hasonló színvonalú városi szolgáltatások vannak.

Rövidesen felmérés készül a PTE külföldi hallgatói körében a városi szolgáltatásokkal kapcsolatos igényeikről, ezt követően kidolgoznak egy stratégiát. A városi társaságok pedig már fejlesztik angol és német nyelvű szolgáltatásaikat. Jobb későn, mint soha.

 

*Babos A.