Pályázat HÍR
Pályázat Pályázat a PEN Közéleti Műhely hallgatói székére!

Pályázat a PEN Közéleti Műhely hallgatói székére!

2018-04-08

A 2018-as Pécsi Egyetemi Napok Közéleti Műhelye kapcsán az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat pályázatot hirdet két kerekasztal témában:

1)      E generáció, onlineosodás.

Hogyan hathat társadalmunkra a digitális környezet egyre fokozódó befolyása? Milyen előnyei és hátrányai lehetnek online jelenlétünknek? Hogyan kerülhetjük el, hogy a technika használjon minket, és hogyan érhetjük el, hogy tudatos felhasználókat neveljünk a fiatalokból?

2)      Menjek vagy maradjak? Migráció Nyugatra és Budapest felé.

Miért lehet vonzó az egyetem után a fővárosi, illetve a külföldi élet? Hogyan érhető el, hogy hazataláljanak az elvándorló fiatalok?

A műhelyt vezető szakértő mellett helyet kap majd az asztalnál két-két közéleti személy, egy egyetemi vezető, egy egyetemi oktató és helyet kaphatsz Te is!

Ha úgy érzed, otthon vagy valamelyik témában, és fel mered vállalni véleményedet, jelentkezz a hallgatói székbe! Nincs más dolgod, mint írni egy minimum 200, maximum 300 szavas motivációs levelet az általad választott témában, amit a jelentkezési lap kitöltésével a regisztrációs oldalra tudsz feltölteni:

A műhelyek időpontja április 27. és 29. lesz, a vitafórum a délutáni órákban kerül majd megrendezésre.

A jelentkezési határidő: 2018. április 20. éjfél

A beérkezett pályázatokat az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat fogja elbírálni. A szekciók nyerteseinek kiválasztása többek között a szakmaiság, a tapasztalat és a fogalmazási készség alapján fog történni. A nyertesek április 23-án, hétfőn kerülnek kihirdetésre!

Bármilyen további kérdés esetén keressétek bátran Beda Balázst a beda.balazs@pte.hu e-mail címen.