EHÖK HÍR
EHÖK Vigyázz, kész, olvass! – Tavaszi Könyv Kemping Readathon

Vigyázz, kész, olvass! – Tavaszi Könyv Kemping Readathon

2021-03-30

Igazi könyvmoly vagy, akinek lételeme az olvasás? Vagy egyszerű hobbiolvasó? Akkor remek hírt hozhatok számodra. Ha eddig lemaradtál volna, de érdeklődsz egy olvasós közösségi program iránt, akkor itt van a Könyv Kemping Readathon március 29. és április 4. között!

Tavaly ősszel indult az első magyar olvasási maraton, ahol egy hét leforgása alatt számos közösségi eseménnyel, például Instagram-kihívásokkal, Discord- és YouTube-kvízzel, vagy akár csak egy közös könyvvel spékelték meg a hagyományos olvasásélményt. 

A Könyv Kemping (KK) egy magyar, egyhetes olvasási maraton, amit most tavasszal rendeznek meg másodjára.

Az esemény fő szervezői Andi, az Andi kis könyves világa Youtube-csatorna és Eszti, a booksflyingaround Youtube-csatorna booktoberei, de sok más, könyvekkel foglalkozó vlogger is csatlakozott a szervezőkhöz különböző feladatok ellátására. A Könyv Kemping fő célja, hogy online térben teremtsenek meg egy közösségi eseményt, ahol az olvasás magányos tevékenységből közösségi élménnyé tud alakulni.

Számukra a részvétel a fontos, ezért is hirdetik a maratont azzal a jeligével, hogy csak semmi stressz, azaz #nostress. Bárki nyugodtan csatlakozhat, akár egy könyvet akar elolvasni egy hét alatt, akár pedig tízet. A csatlakozáshoz nincsen szükséged semmire, nem kell regisztrálnod. Csupán azokat a könyveket kell kiválaszd, amiket olvasni szeretnél. Illetve érdemes követned az eseményt,  nehogy lemaradj esetleg egy kvízről, vagy más kihívásról.

A tavaszi kemping keretmeséje egy kellemes vízparti kiruccanás és kincskeresés, amihez egy térképet, olvasónaplót és könyvjelzőt is készítettek a szervezők, hogy még jobban belehelyezkedhessen a résztvevő a hangulatba.

Ezt ide kattintva érheted el.

Eszti és Andi a témához kapcsolódó könyválasztáshoz több segítséget is adott. Az egyhetes maraton alatt két kötelező és nyolc szabadon választható szempont (könyvkategória) közül hat kiválasztását és teljesítését javasolják a szervezők, illetve egy közös könyvvel is kiegészítették a listát.

Természetesen a résztvevők ezeket a szempontokat szabadon összevonhatják, a háttérmunkások pár tippet is adnak ehhez, amit a Youtube-on és az Instagramon is megtalálhatsz.

Most tavasszal a Fotóalbum és a Kincsesláda elnevezésű kategória a kötelezőek, a maradék ajánlott négy szabadon választható a megadott nyolc opció közül. A kemping fő célja, hogy egy klassz közösségi élménnyel gazdagodjanak a résztvevők, így a lista pár pontja ki is hagyható.

A tavasszal választható szempontok: 

1) Otthonról hoztam – magyar szerzők, vagy ha más országból csatlakozol, akkor onnan egy hazai szerző könyve
2) Válogatáskazi – egy könyv valamilyen listáról vagy zenéről
3) Fotóalbum – képregény/illusztrált kötetek
4) Kincsesláda – egy könyv, ami számodra kincs, vagy drága volt, esetleg sokat jelent neked, vagy nagyon szereted, ahogy kinéz, vagy csak egy régi kedvenc
5) Sprint – rövid kötet
6) Vízpart – kék borító és/vagy olyan könyv, ami vízparton játszódik, nagy szerepet kap benne a víz
7) Még 10 perc – egy könyv, amit a KK előtt kezdtél el
8) Tanösvény – egy ismeretterjesztő kötet, vagy egy olyan könyv, amiből úgy érzed, tanulhatsz valamit
9) Csillagok között – ezt lehet szó szerint is érteni, tehát űrben játszódó sci-fiként, de átvitt értelemben is
10) Hálózsák – egy könyv, ami kívül esik a komfortzónádon, akár stílus, akár olvasási mód szempontjából
11) Közös könyv: Peter Wohlleben: A fák titkos élete

Extra motiváció lehet a részvételre, hogy a szervezők a Park kiadóval együttműködve 30% kedvezményt adnak március 22-től a közös könyv megvásárlására. Ehhez külön kódot is kapunk: BookTubeTitkosElete2021. Ide kattintva jutsz el a bolthoz. 

Ha feltüzelt ez a lehetőség és az előbbiekben említett színes programok, vagy csak szimplán olvasni támadt kedved, de még nem tudod, hogy mit, itt a lehetőség.

Csatlakozz te is ehhez a közösségi olvasási maratonhoz!

 

Írta: Rónoki Bertalan

A képek a Könyv Kemping oldal tulajdonát képezik.