PÁLYÁZAT
Diákrektor Választás 2020

Diákrektor Választás 2020

Kategória: kulturális Határidő: 2020-02-26
2020-02-03

 

A játék lényege

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Pécsi Egyetemi Napokhoz (továbbiakban PEN – 2020. ápr. 30 - máj. 2.) kapcsolódóan a 2019/2020-as tanévben is meghirdeti a nagy hagyományokra visszatekintő „Diákrektor Választás”-t.

A választás során minden egyetemi kar kiállít egy csapatot, melyek választanak egy tetszőleges csapatkoncepciót, majd különböző megmérettetések során próbára tehetik tudásukat, kreativitásukat és elszántságukat.

A játékra minden Karról csak egy csapat jelentkezhet!

Egy csapat 10 fő versenyzőből + 2 fő, ún. „kísérő”-ből állhat. A kísérők feladata, kapcsolattartás a szervezőkkel, határidők, kérések betartatása, információk átadása. A csapat egyik tagját jelölni kell Diákrektornak. A jelölt feladata a csapat vezetése, kapcsolattartás a szervezőkkel, valamint a vetélkedő során több ízben is a csapat, valamint egyetemi karának képviselete, a PEN Diákrektor Választásán. Fontos kiemelnünk, hogy az, aki az előző években diákrektorjelöltként részt vett a vetélkedőn, nem indulhat újra, azonban csapattagként jelentkezhet. 

A csapatoknak a PEN-en illetve azt megelőzően számos feladatban kell összemérniük tudásukat.

A verseny márciustól veszi kezdetét majd szinte heti rendszerességgel feladatok és programok követik egymást, egyészen a PEN-ig.

A csapatok teljesítményét zsűri értékeli, amely május 2-án (a PEN zárónapján), odaítéli a győztes csapat jelöltjének kijáró Diákrektor címet, és a vele járó nyereményeket valamint, az egyetem kulcsát.

A játékra jelentkezők első feladata, hogy csapatuk összeállása után találjanak maguknak egy csapatnevet és egy a fantáziájukból fakadó arculatot. A választás mégis legyen megfontolt, mert később ehhez kapcsolódóan is lesznek feladatok (jelmeztervezés, Facebook oldal készítés, kampány)! A csapatnévben lehetőleg szerepelnie kell a ,,PEN” mozaikszónak, bármilyen kreatív formában, ezért pluszpont járhat!

A csapatok minden tagjának ingyenes részvételt biztosítunk a 2020-as PEN programjain.

A csapatindítás feltételei:

  • Csak a PTE beiratkozott hallgatója lehet tagja a csapatnak.

  • A jelentkezés díja 500 Ft csapattagonként! (a jelentkezés visszaigazolását követően az EHÖK Irodán fizethető be, csapatonként egy összegben)

  • Karonként egy csapat jelentkezését tudjuk elfogadni (10 fő + 2 segítő).

  • Az etikai kódexnek megfelelő csapatnév és koncepció kialakítása.

  • Érvényes jelentkezés, határidőn belüli leadása.

A csapatok eszközeinek beszerzésére és a kellékek fedezésére az EHÖK pályázatot fog kiírni.

A jelentkezés menete

1. A jelentkezés kizárólag e-mail formájában lehetséges (diakrektorvalasztas.ehok@pte.hu). Az e-mailhez mellékletként csatolandó: 

  • Kitöltött jelentkezési lap (csapatnév, egyetemi kar, csapattagok, csapat koncepciójának rövid leírása). 

  • Csapatfotó, melyen minden csapattag szerepel.

2. E-mailes visszaigazolást követően a jelentkezési díj befizetése szükséges az EHÖK Ügyfélszolgálati Irodán (A visszaigazolástól számított 3 munkanapon belül!)

3. A befizetésről kapott nyugta elküldése scannelt formában. (diakrektorvalasztas.ehok@pte.hu

Jelentkezési határidő: 2020. február 26.

A jelentkezési űrlap itt érhető el!

A jelentkezéssel minden csapattag elfogadja az Etikai Kódexet, melynek megsértése kizárást, illetve további eljárást vonhat maga után.