PÁLYÁZAT
HÖOK Stipendium Hungaricum Mentor

HÖOK Stipendium Hungaricum Mentor

Kategória: szakmai Határidő: 2019-05-31
2019-05-06

English version >>

A HÖOK Stipendium Hungaricum Mentorhálózata
felvételt hirdet mentori szerep (2019/2020-as tanév) betöltésére vonatkozóan

Kedves Hallgatók,

A HÖOK Stipendium Hungaricum Mentorhálózata országosan felvételt hirdet a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal Magyarországra érkező hallgatók integrációs, kortárs segítői feladatellátására a 2019/2020-es tanévre vonatkozóan.

A jelentkezés benyújtásának határideje: 2019. Május 31. 17:00  (péntek)

A jelentkezés benyújtásának módja: elektronikusan, önéletrajz és motivációs levél megküldésével angol nyelven egyaránt az shmh@hook.hu címre.

A jelentkezést követően minden jelentkező visszaigazoló e-mailt kap. A rendszer olykor spam, levélszemét kategóriába sorolja a visszaigazoló e-mailt. Amennyiben két napon belül nem érkezik meg a visszaigazoló levél, javasoljuk a spam levelek mappa megtekintését is, vagy egy e-mail küldését a problémáról az shmh@hook.hu címre.

Amennyiben bármilyen kérdésetek van, írjatok az shmh@hook.hu e-mail címre!

Sikeres pályázást kívánunk!


Ellátandó feladat

 •   A mentor azonos intézményben tanuló felsőbb éves hallgató, aki segíti a rábízott külföldi diák intézményi integrációját: a diák megérkezését követően folyamatosan kapcsolatot tart vele, tájékoztatja az aktuális intézményi pályázatokról, ösztöndíjakról, az intézményi tanulmányi rendszerről, valamint segíti a diákéletbe való bekapcsolódását.
 •   Egy mentor csoportos mentorálás keretében mentorál 7-12 Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogrammal Magyarországra érkező hallgatót, mely feladatellátásért javadalmazásban részesül.
 •   A felvételt nyert mentorok egy tanévre vállalják mentori tevékenységüket, mely időszak alatt aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezniük.
 •   A mentor vállalja, hogy a mentorált hallgatókkal kapcsolatos, saját felelősségi körben nem rendezhető ügyeket továbbítja az SHMH managementjének irányába.
 •   A mentor vállalja, hogy megbízása idején folyamatosan kapcsolatot tart az intézmény vezető mentorával, és a munkájához tartozó adminisztrációs feladatokat maradéktalanul teljesíti, munkájáról havi rendszerességgel írásbeli beszámolót készít.
 •   A mentor vállalja, hogy legjobb tudásának megfelelően, aktívan részt vesz a mentorhálózat által szervezett mentori kompetenciákat fejlesztő képzéseken, valamint az országimázs építő eseményeken.

Pályázati feltételek

 •   Mentornak jelentkezhet minden olyan nappali tagozatos hallgató, aki nem első tanévét kezdi a felsőoktatásban (alapképzés, mesterképzés, egységes osztatlan képzés vagy felsőoktatási szakképzés) a 2019/2020-es tanévben.
 •   A Stipendium Hungaricum mentorhálózat munkanyelve angol, így a legalább középszintű angol nyelvtudás a jelentkezés kritériumát képezi.
 •   A jelentkezők vállalják, hogy amennyiben a mentorfelvételt sikeresen teljesítik, részt vesznek a Mentorhálózat által szervezett Mentor Táborban; ahol az utazási költségeket, a szállást, étkezést és képzést a mentorhálózat biztosítja számukra. A mentortábor időpontja: 2019.07.02-05.
 •   Önéletrajz és motivációs levél megküldése angol nyelven az shmh@hook.hu címre a pályázati felhívásban jelzett határidőig.

A jelentkezés elbírálásának módja, rendje

 •   2019. június 10-ig minden jelentkező visszaigazolást kap arról, hogy jelentkezése a mentorhálózat vezetése által milyen bírálatban részesült, melyet amennyiben indokolt, személyes interjú követ.
 •   A mentornak jelentkező hallgatók a júliusi Mentor Táborban való részvételről - a mentor felvételi lezárta után - júniusban kapnak értesítőt e-mailben - a jelentkezésükkor megadott e-mail címre (javasoljuk gmail-es cím megadását).

Budapest, 2019.május 1.