PÁLYÁZAT

HÖOK Stipendium Hungaricum Mentorhálózata

Kategória: szakmai Határidő: 2020-05-31
2020-05-04

English version >>

A HÖOK Stipendium Hungaricum Mentorhálózata
felvételt hirdet mentori szerep betöltésére a 2020/2021-es tanévre

Kedves Hallgatók,

A HÖOK Stipendium Hungaricum Mentorhálózata országosan felvételt hirdet a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal Magyarországra érkező hallgatók integrációs, kortárs segítői feladatellátására a 2020/2021-es tanévre vonatkozóan.

A jelentkezés benyújtásának határideje: 2020. május 31. 17:00 (vasárnap)

A jelentkezés benyújtásának módja: elektronikusan, önéletrajz és motivációs levél megküldésével angol nyelven  az shmh@hook.hu címre.


A jelentkezést követően minden jelentkező visszaigazoló e-mailt kap.
A rendszer olykor spam, levélszemét kategóriába sorolja a visszaigazoló e-mailt. Amennyiben két napon belül nem érkezik meg a visszaigazoló levél, javasoljuk a spam levelek mappa megtekintését is, vagy egy e-mail küldését a problémáról az shmh@hook.hu címre.

Amennyiben bármilyen kérdésetek van, írjatok az shmh@hook.hu e-mail címre!

Sikeres pályázást kívánunk!

Ellátandó feladat

 • A mentor azonos intézményben tanuló felsőbb éves hallgató, aki segíti a rábízott külföldi diák felsőoktatási integrációját
 • A mentor  felveszi a kapcsolatot a rábízott külföldi diákkal annak Magyarországra való megérkezését megelőzően, amennyiben szükséges, segít neki az albérletkeresésben.
 • A diák megérkezését követően folyamatosan kapcsolatot tart vele, tájékoztatja az aktuális intézményi pályázatokról, ösztöndíjakról, az intézményi tanulmányi rendszerről, valamint segíti a diákéletbe való bekapcsolódását.
 • Amennyiben a külföldi diák igényli, úgy a mentor segítséget nyújt adminisztrációs ügyek intézésében.
 • A mentorok feladataikat párokban látják el, csoportosan egyszerre maximum 15 fővel foglalkozhatnak, mely feladat ellátása ellentételezéseként juttatás illeti meg.
 • A felvételt nyert mentorok egy tanévre vállalják mentori tevékenységüket, mely időszak alatt aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezniük.
 • A mentor vállalja, hogy a mentorált hallgatókkal kapcsolatos, saját felelősségi körben nem rendezhető ügyeket továbbítja az SHMH managementjének irányába.
 • A mentor vállalja, hogy megbízása idején folyamatosan kapcsolatot tart az intézmény vezetőmentorával, és a munkájához tartozó adminisztrációs feladatokat maradéktalanul teljesíti, munkájáról írásbeli beszámolót készít.
 • A mentor vállalja, hogy legjobb tudásának megfelelően, aktívan részt vesz a mentorhálózat által szervezett mentori kompetenciákat fejlesztő képzéseken, valamint az országimázs építő eseményeken.

Pályázati feltételek

 • Mentornak jelentkezhet minden olyan nappali tagozatos hallgató, aki alapszakon nem az első tanévét kezdi a felsőoktatásban 2020/2021-es tanévben.
 • A Stipendium Hungaricum mentorhálózat munkanyelve angol, így a legalább középszintű angol nyelvtudás a jelentkezés kritériumát képezi.
 • A jelentkezők vállalják, hogy amennyiben a mentorfelvételt sikeresen teljesítik, elvégzik a mentorhálózat által online biztosított tréninget, mely mentori munkájukat hivatott segíteni, illetve arra nyújt felkészítést. Az online tréning a mentor tábort helyettesíti a jelenlegi járványügyi helyzetben.
 • Önéletrajz és motivációs levél megküldése angol nyelven az shmh@hook.hu címre a pályázati felhívásban jelzett határidőig.

A jelentkezés elbírálásának módja, rendje

 • 2020. június 10-ig minden jelentkező visszaigazolást kap arról, hogy jelentkezése a mentorhálózat vezetése által milyen bírálatban részesült, melyet amennyiben indokolt, online interjú követ.
 • A sikeres elbíráslásban részesülő pályázók számára online képzések, tréningek kerülnek megszervezésre 2020 július hónapban. Az online tartalmak sikeres teljesítését követően zárul a mentorfelvételi eljárás.

Budapest, 2020.május 1.