PÁLYÁZAT
Nemzetközi Természetfilm Fesztivál pályázatok

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál pályázatok

Kategória: kulturális Határidő: 2018-02-14
2018-02-14

A Trash Art Magyarország művészeti program hatalmas szobrokkal és installációkkal debütált 2017 májusában a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál kereteiben, Gödöllőn. Az újszerű stílus, látásmód és eszközhasználat révén a látszólag értéktelen hulladék művészeti alkotásként éledt újjá, meghökkentve és osztatlan sikert aratva, az országos vándorkiállítása során.

A szobrokat művészeti, agrár, és műszaki egyetemek hallgatói, valamint szakmai és civil szervezetek önkéntesei hozták létre. Idén is várjuk egyetemisták, szervezetek jelentkezését három kategóriában az egész országból. 3 millió forint az összedíjazása programunknak. Minden alkotót, csapatot segítünk a tiszta hulladékok beszerzésében.

A program 2018-as témája a „Biodiverzitás" a földtörténet (az emberi környezet) biológiai sokfélesége és az ember szerepe ennek változásában. Célja, széles körben felhívni az emberek figyelmét a hulladékkezelésre-újrahasznosításra, mely korunk egyik legfontosabb megoldandó problémája. Szobraink a környezet nagykövetei. Hírül viszik, hogy a pazarlás és a fogyasztási eufória helyett a környezettudatosság a homo sapiens sapiens (értelmes ember) a hosszú távú boldogulásának sarokköve. Pályázzanak, alkossanak, alkossatok, mutassátok meg, hívjátok fel a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára az alkotás, a művészet erejével. Legyetek a jövő nemzedékek hírnökei!

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket a „Köztünk élnek" amatőr film- és riporter pályázatunkra is, melynek részleteit szintén megtalálják a honlapunkon.

www.godollofilmfest.com

 

A részletes pályázati kiírások és a szabályzatok elérhetőek dokumentumtárunkban is!